Wat is er aan de hand met het internet? Allerlei websites worden uit de lucht gehaald, waarom?

Pas was wikipedia uit de lucht. Nu megaupload en schijnbaar ook de website van paleis van justitie.
Waarom gebeurt dit?
Wat is hier de oorzaak van?
Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wikipedia was een soort staking, een protest tegen de amerikaanse regering.. De andere 2 voorvallen weet ik niet

Voorstel voor anti piracy wetgeving in de us. Veel websites zijn bang dat dit de vrijheid van het internet aantast. Zoek maar eens op "sopa"

Megaupload is door de FBI offline gehaald. "Door de website zijn auteursrechthouders een half miljard dollar aan inkomsten misgelopen, aldus de aanklacht. Via Megaupload.com kon digitale content, zoals films, games en programma's, worden gedeeld, dikwijls zonder dat daar iets voor betaald hoefde te worden. De illegale praktijken van de website hebben 175 miljoen dollar (135 miljoen euro) opgeleverd, aldus de FBI en het Amerikaanse ministerie van justitie. "

Bronnen:
http://www.nu.nl/internet/2719520/website-...

Megaupload is door de FBI uit de lucht gehaald, Wikipedia was vanwege SOPA.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?rlz=1C1GGGE_nl...

Dit is te danken aan die vervelende SOPA.. Het lijkt erop dat SOPA dus wel degelijk al stiekem actief is... binnenkort bestaat alleen nu.nl nog... the internet is going to die!!! Toegevoegd na 52 seconden: Ik bedoelde te zeggen met te danken aan sopa... ze hebben de site vanwegen de sopa tijdelijk in staking gezet...

Wikipedia was een staking. Megaupload net als Piratebay vanwege schending van auteursrecht. Paleis van Justitie e.d. door 'Anonymous' als protest tegen het neerhalen van Megaupload.

Amerika wil het internet "Censoren" dus dat mensen geen illegale dingen kunnen doen, alleen de FBI pakt het heel dom aan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100