Waar kan ik rechtenvrije muziek krijgen om in een filmpje op youtube te zetten?

Omdat er geen muziek van bijvoorbeeld - Marco Borsato meeste dromen zijn bedrog. Mag worden gezet vraag ik me af waar en welke muziek ik wel op Youtube mag zetten in een filmpje. Ik wil een filmpje met muziek op youtube zetten. Ik zoek daarom muziek die ik wel er op mag zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles mag erop, misschien is er juist iets mis met jou filmpje ..

Een vriend van mij had een soortgelijk probleem omdat je ook in google picassa geen filmpjes kunt maken zodra je muziek gebruikt die niet rechtenvrij is (het lukt je dan geeneens om het filmpje te maken). En inderdaad worden alle filmpjes op YouTube verwijderd die muziek hebben waar niet voor betaald is. Echter...: Er zijn honderden zo niet duizenden sites met rechtenvrije muziek e.g. : http://www.publicdomain4u.com/ , http://www.clearbits.net/ , etc... gewoon even zoeken.

Sinds kort (lijkt) het alsof alle muziek gebruikt mag worden (totdat het geclaimd wordt door de eigenaars), mits je erbij vermeld wie de auteursrechten hebben, en dat wanneer zij verzoeken het eraf te halen je het eraf haalt. Ook heeft youtube zelf een lijst met muziek waar je uit kan kiezen als je je filmpje bewerkt.

Nadat je een video hebt geüpload, kun je via de optie "videobeheer" kiezen voor "Audioruil" (zie afbeelding). Daar vind je allerlei muziek die je gratis aan je video kunt toevoegen. Je kunt ook op zoek gaan op websites die rechtenvrije muziek aanbieden, zoals deze: http://magnatune.com/genres/ http://audiofarm.org/ http://derekaudette.ottawaarts.com/music.php http://www.jamendo.com/en/ http://www.partnersinrhyme.com/ http://freemusicarchive.org/ Keuze genoeg dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100