Port forwarding via router en modem voor webserver?

Ik heb een zakelijk basis abonnement bij Ziggo. Daar krijg je een modem mee met slechts 1 uitgang. Nu staat hierop een (draadloze) router aangesloten, omdat er ook een PIN-automaat en muziekcomputer reeds op aangesloten is.

Kan ik mijn computer (de webserver) aansluiten (via LAN uiteraard) op de (draadloze) router, en dan alsnog forwarden via poort 80? Want het moet voor de buitenwereld toegankelijk zijn.

Ik weet hoe je moet forwarden al staat hij rechtstreeks op het modem aangesloten, maar niet hoe dit werkt via een routertje.

Graag uitleg =)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Puur technisch gesproken hoef je bij een modem geen poorten te forwarden, omdat je dan al direct aan het internet hangt en een public IP-adres hebt. Bij een router heeft je interne netwerk een private IP-adres/range die niet via het internet gerouteerd wordt (vandaar dat je die dan moet forwarden om via het internet bereikbaar te zijn). Heb je twee routers achter elkaar en NAT je twee keer (dus je router heeft een private adres op de WAN-zijde en geeft zelf public adressen naar zijn clients), dan moet je behalve port forwarding op modem/router ook een routing en/of forwarding aanmaken op je tweede router, aangezien de webserver niet vanuit de eerste router zichtbaar is. Het is dan wel verstandig/overzichtelijker om vaste IP-adressen te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100