Kun je via (school)mail gehackt worden?

Oké, wij gebruiken Squirrelmail op school. Onbekend programmaatje, maarja. Ik ging kijken voor mijn nieuwe rooster. Stond er ineens een of andere vage mail. Najaa, ik openen. Stond er: 'Je harde schijf is nu leeggemaakt. Echter, je bent gehackt.' En dan nog een paar vage linken die ik niet heb aangeklikt. Ik ben iemand die zich snel druk maakt om zulk soort dingen. Dus ik wil heel graag weten of je iemand kan hacken via de mail.

Toegevoegd na 4 minuten:
Ohja, m'n bestanden zijn er nog. En ik heb de mail alleen aangeklikt, verder niets. Kan iemand mij plz helpen, ik ben bang xD

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou virussen en andere zooi kunnen binnenhalen die inderdaad je harde schijf zou kunnen wissen. Hacken (nou ja, echt hacken is het ook weer niet) kan ook door je wachtwoord te kraken.

Je bent toch nog niks kwijtgeraakt? De dingen van school zijn altijd goed beveiligd. als je oplet dat niemand kijkt tijdens inloggen. Is het goed. Ik weet je leeftijd niet, maar hacken is wel erg moeilijk als je nog op school zit en niet ERG veel van computers af weet. Dit is gewoon een grap om je bang te maken. GELOOF ER NIET IN. en nog veel plezier met school. ;-) en btw, goed dat je de links niet aangeklikt hebt, die kunnen namelijk WEL voor virussen zorgen! ( maar met een anti-virus ben je zowiezo veilig, ook gewoon mogelijk gratis van Internet af te halen. )

Ja het kan maar ik denk dat je beter eens naar een leraar gaat die je computerles geeft en hier inlichtingen aan geeft zodat ze er iets aan kunnen doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100