Waarom spreken ze op Hyves altijd van "respect" als ze bedoelen "vind ik leuk" zoals op facebook?

De buttons onder de berichtjes. Facebook heeft "like" of "vind ik leuk" met het duimpje omhoog. Bij Hyves vind ik het altijd zo lastig. Ik voel dan niet bijzonder respect, maar vind het wel leuk. Of is er een nieuwe betekenis van "respect" die gewoon hetzelfde betekent als leuk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Respect" betekent in deze content iets als "Goed", "Leuk". Als jongeren zeggen "Respect, man" bedoelen ze dus eigenlijk iets als "Wauw!" Dat "Wauw"-gevoel is zo'n beetje gelijk aan "Vind ik leuk" op Facebook, maar inderdaad: Respect heeft toch een iets zwaardere lading, hoewel jongeren (de algemene gebruikers van Hyves) deze lading niet zo belangrijk vinden. Natuurlijk probeert Hyves zich ook te onderscheiden van andere internetdiensten, die net zoals bijvoorbeeld YouTube, allemaal "Like" en "Dislike" knoppen hebben.

Hyves heeft een andere look en feel dan facebook. Hyves wilt graag een aparte identiteit hebben en niet precies hetzelfde overkomen als facebook. Op hyves zitten over het algemeen meer jongeren. Deze gebruiken het woord 'respect' vaak in de content van 'vind ik leuk'

Ik denk dat Respect wel wat anders is dan "vind ik leuk" Als je iets "gewoon leuk" vind, doe je geen respect. Ik reageer dan gewoon.

'respect' is een modewoord wat over gewaaid is uit de VS. Als je populair probeert te doen, en niets meer lukt om je gebruikers te houden, dan ga je dat soort worden ook op de site gebruiken. Jammer, want 'respect' is echt spreektaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100