Waarom verstuurd mijn hotmailaccount deze spam naar mijn vrienden?

Op verschillende tijdstippen heeft mijn hotmailaccount vandaag naar al mijn vrienden een mailtje gestuurd over een foto die hun moesten bekijken omdat ik hen gespot had.... Hoe komt dit, wie doet dit en hoe kan ik dit stoppen? Op de tijdstippen dat dit verstuurd werd was ik werken en zat ik niet achter mijn pc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt inderdaad waarschijnlijk een keer op een site je wachtwoord en mail adres ingevuld waardoor ze nu je account in kunnen. Zo snel mogelijk je wachtwoord veranderen zou de eerste stap moeten zijn. Met het veranderen van je wachtwoord is het echter niet altijd meteen opgelost. Ze hebben je adresboek namelijk al helemaal kunnen kopiëren waardoor ze in het bezit zijn van alle emailadressen van je vrienden. Deze emailadressen kunnen nog steeds regelmatig gebruikt worden om spam te versturen. Soms worden de emailadressen zelfs doorverkocht aan andere mensen die reclame willen versturen. Vul dus NOOIT je inloggegevens ergens anders in dan de site waar ze voor zijn bedoelt, want helaas kunnen dan ook je vrienden daar de dupe van worden.

Je hebt waarschijnlijk een keer op een site je wachtwoord en mail adres ingevuld. Oplossing: zo snel mogelijk je wachtwoord wijzigen.

Wat hierboven genoemd wordt kan een oorzaak zijn. Het kan ook zijn dat een "vriend" een keer besmet is geweest en dat je een bestand (afbeelding) hebt geopend waardoor je MSN is besmet. Toegevoegd na 58 seconden: Overigens was de laatste keer dat ik dat had (op mijn spammail hotmailadres) een te simpel wachtwoord ;)

O, gaan ze nu op deze toer? Ik heb hier een tijdje geleden ook al een vraag over gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/rare-berichten-link-msn.34893 Misschien heb je wat aan deze antwoorden?

Als je account bekend is kan het ook via een besmette pc van een vriend gebeuren. Dan stuurt deze het maar met jouw naam.

Ik had vorige week ook zoiets dergelijks een paar dagen achter elkaar, ook bij hotmail. Ik heb n.a.v. tips het wachtwoord veranderd en toen was het probleem opgelost.

Neem gewoon een Gmail account, dan heb je geen last van al die Spam;

Bronnen:
http://www.gmail.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100