Waarom laat hotmail mijn voor- én achternaam zien in mijn uitgaande e-mails, als ik mijn privacy instellingen op 'privé' heb staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je privacy instellingen hebben inderdaad niets met je naam bij de uitgaande mails te maken. De privacy instellingen zijn bedoeld om in te stellen of anderen jouw naam kunnen zien als onderdeel van het MSN-netwerk. Dat is een soort online community waar je automatisch lid van bent als je een hotmail-account aanmaakt, maar wat verder volgens mij bijna niemand gebruikt. Je naam staat uiteraard wel als afzender bij je mails. Hotmail redeneert namelijk dat als jij iemand een mail stuurt dat ze dan ook moeten weten van wie de mail afkomstig is, dus de voor- en achternaam die je hebt ingevuld bij je profiel wordt bij elke mail als afzender meegenomen. Als je dat niet wil, kun je het wijzigen door na het inloggen op je hotmailaccount rechtsboven (onder je naam) te klikken op ‘profiel’. Op het volgende scherm in de linkerbalk te klikken op ‘details’ en vervolgens in dat scherm te klikken op het woord ‘bewerken’ dat achter je naam staat. Dat is pal rechts van ‘details’ waar je vlak daarvoor op hebt geklikt.

Omdat die instellingen niets met je naam te maken hebben. Ik weet niet of je hotmail online gebruikt, of met het Windows live mail programma, maar je kunt bij bijde je naam aanpassen.

Er staat mij iets bij dat ik vorig jaar een mail heb ontvangen van Hotmail dat die naam verplicht is en altijd weergegeven wordt om misbruik te voorkomen. Ik kan het nu niet zo snel vinden maar zoek nog ff verder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100