Ik zoek een goede vertaal site waar ik mijn technische Engelstalige presentaties en trainingen kan vertalen naar begrijpelijk Nederlands..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zoals anderen ben ik van mening dat die er niet zijn. Voor losse woordjes kan je vaak wel wat vinden op onderstaande site. http://www.mijnwoordenboek.nl/ Voordeel is dat er bij veel woorden een lijst inclusief context wordt vermeld, waardoor het makkelijker wordt om de juiste (of in elk geval een betere) keuze te maken van de verschillende mogelijkheden die een vertaling kan opleveren.

Die zijn er niet, niet als je het begrijpelijk wilt tenminste. Dan kun je beter een vertaler zoeken

Nog even als toevoeging op het andere antwoord: vertaalsites die goed vertalen zijn er niet. Dat is en blijft (gelukkig) mensenwerk. Neem maar eens de proef op de som bij de verschillende vertaalsites. Neem een stuk van je tekst, laat dat vertalen, en laat de vertaling weer in het nederlands omzetten. Je zal versteld staan van de tekst die je dan te lezen krijgt. Je zal een vertaler in de arm moeten nemen, of het zelf moeten doen. Met behulp van een (technisch) woordenboek en wat kennis van de Engelse taal en gezond vertand kom je veel verder dan een vertaalrobot.

Misschien deze, maar weet niet zeker of deze ook tehnisch engels ondersteunen, maar altijd eerst 30 dagen gratis te proberen.

Bronnen:
http://nederlands.babylon.com/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100