Maak een koppeling via het onderdeel mapopties van het configuratiescherm. Hoe doe je dat ?

Deze melding krijg ik geregeld als ik de bijlage van een mailtje probeer te openen en dat niet lukt omdat "voor deze bewerking geen programma aan het opgegeven bestand is gekoppeld".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je eerst zou kunnen proberen is te dubbelklikken op het mailtje. Dit moet zich nu openen in een nieuw venster. De bijlage moet nu niet meer zichtbaar zijn als paperclip, maar als bestand in de bijlage. Als je met de rechtermuis klikt op de bijlage, krijg je dan een menu, en zo ja staat daar Opslaan als ... bij? Zo ja -> Sla het bestand op je bureaublad op. Zo nee -> Maak alle vensters klein (minimaliseren) en verklein eventueel het venster van de mail. Kan je de bijlage nu uit de mail slepen (met de linkermuisknop ingedirkt)? Zo ja, probeer het bestand te openen door te dubbelklikken, of rechtsklik op het bestand op het bureaublad. Dan verschijnt er een menu met daarin de optie Openen met .. Je zou dan een standaard programma moeten kunnen selecteren. Het bestand zou voortaan nu wel geopend moeten kunnen worden. Toegevoegd na 5 minuten: Hieronder nog wat links, vooropgesteld dat je outlook expres gebruikt.

Bronnen:
http://www.computervaardigheden.nl/tips/ti...
http://www.hccbg.nl/vraagbaakarch/email.html

Mja. Doe het maar op een andere manier. Klik met je rechter muistoets op de bijlage. Zie je nu "Openen met.." staan? Nee? Dan proberen met -rechtermuistoets. Zie je nu "Openen met.." staan? Vast wel. Kies nu de toepassing uit waarmee je hem wilt openen. Blader er desnoods naar toe. Als je je keus hebt gemaakt, kun je onderin met een vinkje vastleggen dat ie dat altijd zo mag blijven doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100