Ik heb onlangs een kloon gemaakt van mijn harde schijf (Vista) op een externe harde schijf. Kan ik hem gewoon op een andere pc (win7) weer gebruiken?

Dus dat wil zeggen: Is daarmee het register ook meegekopieerd, zodat ik geen foutmeldingen krijg als ik de nieuwe programma's in windows 7 probeer te openen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in verleden heb ik eens een hardisk gekloond. die heb ik in een andere pc gepropt en windows was met opstarten heel tijdje bezig de drivers opnieuw te installeren en alle programma's draaide dus die ik geinstalleerd had. betekend in jou geval dat je dan vista hebt draaien en niet windows 7. als je bedoeld dat je de programma's zo kunt gebruiken via je extrene hardisk die je op de vista schijf hebt geinstalleerd. nee want het registeren van windows 7 is geladen. dus programma's die je opstart op de externe hardisk gaan daar zoeken. en niet in het register van vista. er zullen altijd bepaalde programma's zijn die zichzelf herstellen en de missende register elementen in windows 7 schrijven. sommige software maakt geen gebruik van het register en die werken ook wel. in meeste gevallen niet. ook bepaalde bestanden worden in het system32 map gekopieerd die programma's gebruiken. en het programma zoekt die dus bij windows 7 terwijl ze bij vista in system32 staan. als je bedoeld dat je installatie pakketen hebt en films etc. die kun je natuurlijk gewoon opstarten en bekijken op een eexterne hardisk. Toegevoegd na 2 minuten: wat is je bedoeling te doen en te bereiken?

Als die PC niet precies dezelfde onderdelen heeft, is dat gedoemd om te mislukken. Toegevoegd na 3 minuten: Bovendien, als je de image met succes zou kunnen overzetten, is het geen Windows7 meer, maar Vista geworden.

Nee. Je windowsinstallatie bevat onder andere informatie over je systeem zoals onderdelen, geheugen ed. Dit overzetten zal niet lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100