Bestaan er brandvrij en vochtvrije usb sticks?

Ik zou heel graag foto's en co goed bewaren voor later . Niet in een icloud ! K had gedacht aan alles op een usb stick te zetten , doch ik vraag me af stel dat je huis afbrand dan zal die usb stick wel kapot zijn denk ik . Dus bestaan er usb sticks die op één of andere manier daar wel tegen zouden kunnen ? Of iets anders ? Kortsamengevat , t moet tegen vochtige omgeving / water / vuur kunnen ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de "binnenkant" van een USB-stick of SSD-stick van binnen bekijkt zie je kuststof, mica, soldeer, goud, zilver of koper. Van USB-sticks wordt al aangegeven, dat ze maar een aantal keren te overschrijven zijn en dat SSD-sticks ook niet het eeuwige leven hebben. Ook het branden op DVD is dan niet de oplossing, want die gaan ook niet onbeperkt mee. Brandvrij is dus absoluut niet mogelijk. Alle zal best "spatwaterdicht" zijn, maar beter is zelf voorzorgsmaatregelen te treffen. Goede USB-sticks kan je bewaren in een goed afgesloten jampot die je verstopt onder je huis (in de kruipruimte). Zelfs bij brand is het dan veilig. Zelf heb ik een volledige kopie van mijn PC en laptop op een externe harde schijf (2 TB) staan die ik op vakanties altijd meeneem. Als mijn interne schijven het laten afweten heb ik altijd de kopie. Als mijn externe schijf het laat afweten koop ik een nieuwe en heb dan de PC nog voor de originelen. Als het bij jou alleen om USB-sticks zou gaan moet je ze in duplo bewaren, omdat de een het misschien eerder laat afweten dan de andere.

Bronnen:
https://www.bing.com/images/search?q=ssd+s...
https://www.bing.com/images/search?q=usb+s...
https://www.kieskeurig.nl/usb-stick

Ja. Er zijn producten op de markt die claimen beter tegen water, of brand beschermd te zijn. Zie een aantal voorbeelden in de link hieronder. https://www.everythingusb.com/rugged-drives.html Echter in mijn optiek is dat allemaal geen werkelijke oplossing. Immers -Elk medium (DVD, HDD, SSD, USB-stick) zal ooit falen, dat hoeft niet enkel door brand of waterschade te zijn. > Je zal dus altijd een of meerdere back-ups moeten bewaren, en deze om de zoveel tijd moeten controleren. -Elke back-up op dezelfde plek bewaard heeft dezelfde kans op gelijktijdig falen, door brand of waterschade. > Je zal dus back-ups op meerdere plekken moeten bewaren. Als je je daaraan houdt, kan je dus elk medium gebruiken, zolang je deze maar om de zoveel tijd even controleert. Als je namelijk lang genoeg wacht kunnen ook alle mediums falen. Cloudopslag is juist een uitkomst, naast een eigen back-up. Dat is een veel veiliger systeem dan een 1 enkele USB-stick of schijf kopen die claimt langer bepaalde temperaturen te weerstaan. === Praktisch: Je koopt 2 sticks. -Een stick leg je bij je ouders* -Een stick leg je bij je broer of zus/vriend/kennis* (*liever niet iemand die in dezelfde straat/wijk/stad woont) -Origineel staat op je HDD Eens in de 4 jaar vraag je of ouder/zus de stick even in de PC duwt en of de bestanden nog leesbaar zijn. Maar dan wel a-synchroon. Dus zus in 2022 en 2026 en ouders in 2024 en 2028. Is een stick kapot, maak je een nieuwe, van je origineel. Zelf kijk je elke 2 jaar of de bestanden nog werken.

Toegevoegd op 08 april 2020 14:48: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100