Mijn laptop heeft 16gb werkgeheugen en nog 2 vrije sloten, kan ik daar nog 2x 8gb toevoegen? En is dat dan eerder welk merk?

Zijn er nog zaken waar ik op moet letten met het inbouwen van geheugen in een laptop?

Toegevoegd na 1 uur:
Windows 10

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan maar je moet kijken wat voor geheugen je moet hebben, (DDR2, DDR3, DDR4 etc) Of het dimms zijn van volledige grootte, of de kleine variant voor in laptops. En je moet kijken wat voor snelheid het is. Verschillende merken maakt niet veel uit. Zolang het dus maar de goede snelheid is en het er in past. Ook moet je kijken of je besturingsprogramma het aankan. Windows 7 Home Premium kan maximaal 16gb aan. En Home basic zelfs maar 8gb. Dus je moet op zijn minst Windows 7 Professional hebben. Bij Windows 8/10 maakt het niet uit wat voor variant je daarvan hebt. Als je niet zeker weet wat voor geheugen er in je laptop zit kan je het type/serienummer (samen met merk) op internet opzoeken of je kan het geheugen uit je laptop halen om te kijken wat voor geheugen het is.

Ja dat kan. Nee dat kan niet. Dat hangt af van wat jouw laptop aan maximaal geheugen aan kan. Dit kan je meestal vinden door het zoeken op type / serie nummer van de laptop. Is de meeste gevallen gaat dit wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100