Kan ik de schijf van een wd Scorpio blue 320GB over zetten in een andere wd Scorpio blue 320 GB?

Heb een kapotte wd Scorpio blue en wil daaruit in een goede wd Scorpio blue behuizing zetten om daardoor de data te redden die er op staat. In mij beleving moet dit kunnen, snelheid en grote is precies het zelfde!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een clean room hebt (onwaarschijnlijk) zodat er geen stof bijkomt dan kun je de fysieke schijven die in een hard disk zitten overzetten. Als het een probleem is met de elektronica (en niet met de koppen) kun je beter het printje omwisselen.

Of het kan en past...dat wel. Of je je data er mee kunt redden? Dat waarschijnlijk niet. Zoals al geantwoord heb je hiervoor een cleanroom nodig om te voorkomen dat er stof in de schijf komt. Daarnaast klinkt het heel simpel "even een paar schijfjes overzetten" maar is de praktijk een stuk lastiger. De leeskoppen mogen niet beschadigen....alleen dat is al een hele kunst. Mijn advies...als je het toch echt wilt, koop of zoek eens een oude harde schijf en oefen daar eerst eens op of je hem helemaal uit elkaar en weer in elkaar krijgt (werkend) 99,9% kans dat je dit niet lukt.... dus als de data je wat waard is, zoek een goede professional!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100