Hoe los ik meerdere Blue Screen of Deaths op (Windows 8)?

Sinds een aantal dagen krijg ik meermaals een BSOD op mijn laptop. Ik heb ze niet allemaal kunnen noteren, maar deze zijn van de laatste twee dagen:

DPC_WATCHDOG_VIOLATION
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
APC_INDEX_MISMATCH
PFN_LIST_CORRUPT
NTFS_FILE_SYSTEM (fl...)

Bij het heropstarten van mijn laptop van de laatste BSOD zei de laptop dat die verkeerd was opgestart en vroeg ik die of ik de pc wilde vernieuwen. Ik klikte op ja, en nu is mijn laptop ''gedegradeerd'' van windows 8.1 terug naar windows 8. Ook zijn de meeste programma's (Firefox, Chrome, Windows Office, After Effects enz.) verwijderd.

De BSOD's krijg ik nog steeds. Ik weet niet waarom ik ze in de eerste plaats kreeg. Het is niet dat ik iets speciaal gedownload had of dat er updates waren. Ze kwamen ineens. Dit heb ik twee jaar geleden nog al eens meegemaakt (met hetzelfde type laptop (Toshiba Sattellite P-serie, 16GB RAM), toen ik die juist gekocht had. Ik heb de laptop toen kunnen terugbrengen om een nieuwe te krijgen, diegene waar ik nu op aan het typen ben).

Zeer vervelend, zeker als ik aan het werken ben. Dan ben ik alles kwijt en kan ik opnieuw beginnen. Wat kan ik doen om die BSOD's weg te krijgen? Helpt het om de laptop te formatteren? Zou ik wachten op mijn gereserveerd exemplaar van Windows 10 (dat tegelicoontje dat normaal rechtsonder staat, is wel weg nu (sinds dat mijn laptop terug naar W8 is i.p.v. W8.1))? Zou ik verder moeten gaan en de laptop opsturen? Mijn garantie loopt nog tot eind augustus.

Weet jij het antwoord?

/2500

lijkt me verstandig dat je hem inderdaad maar opstuurt als je na een terugzet nog steeds BSOD krijgt dan lijkt mij toch iets mis met de hardware. Het kan zijn, dat je hooguit een nieuwe HD nodig hebt, er lijkt mij inderdaad iets mis met corrupte bestanden dus misschien slechte sectors ? als een herinstallatie dat niet oplost loop je altijd weer tegen aan dus opsturen is het veligste wat je kan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100