Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet een modem en router samen?

Je hebt een modem, een router en een apparaat met alles erin: dus een modem en een router.
Hoe heet dit dan? Heet dit ook gewoon router?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Hardware
797

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Hier is niet één begrip voor, althans niet een dat gemeengoed is. Meestal wordt gesproken over een router met modemfunctionaliteit (of andersom). Je kunt natuurlijk een koppelsamenstelling maken: modem-router. Het koppelteken is nodig om de gelijkwaardigheid van beide apparaten aan te geven.
Je komt ook wel eens 'internetrouter' tegen. Bij het bestellen van zo'n apparaat is het wel logischer te zoeken op 'modem' dan op 'router', want een modem heeft tegenwoordig bijna altijd ook routerfunctionaliteit. Andersom is het absoluut niet zo dat routers standaard modemfunctionaliteit bezitten. Dat is ook onlogisch vanwege de vele infrastructurele mogelijkheden die er bestaan om internet te ontvangen: via POTS (analoog), ISDN, ADSL (over POTS of ISDN), coax, glasvezel, hotspot, UMTS etc. etc.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Inderdaad heel veel routers kunnen gewoon PPoE (ADSL) en voor andere interfaces heb je vaak nog een los modem (glasvezel, kabelmodem) nodig.

Andere antwoorden (1)

Modemrouter noem ik het als ik het duidelijk aan wil geven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding