Wat is de oorzaak bij mijn frame drops?

Hallo, Ik zit nu al een tijdje met een probleem. ik heb nu een jaar mijn computer, maar hij werkt niet zoals die hoort te werken. Voornamelijk gebruik ik de computer om mee te gamen maar ik ervaar hiermee met verschillende games frame drops. Wanneer ik bijvoorbeeld Battlefield 4 speel zijn de normale frames op high setting tussen de 60 en 70, maar dat is ongeveer 60% van de tijd. Op de andere 40% worden de frames omlaaggehaald naar 15 t/m 30. Ik heb zelf verschillende dingen geprobeerd:
-Drivers geupdate
-Hardware monitor erover heen gehaald om te kijken of er hoge temp. worden gehaald (niet het geval)
Ik zit hier al een dus een tijdje mee en ik hoop dat iemand van jullie de oorzaak kan aangeven.

Hier de hardware: (Ik weet alles niet precies, want ik ben hier niet zo'n held in)
Videokaart: CLUB3D Radeon HD 7950 3GB
Mobo: ASUS M5A78L +USB3
Processor: AMD FX-8350 @4.0Ghz
RAM: 2x4 GB (merk weet ik niet)
Koeling: (is bij mij niet bekend)
HDD: 2 HDD's op een snelheid van 7200 RPM.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je videokaart en processor zijn goed genoeg voor BF4. Ik denk eerder dat er een virusscanner of andere update aan de gang gaat. Als je nu weer framedrops hebt doe dan ALT-TAB en check via CTRL-ALT-DEL welke processen er draaien. Check dan of een van die processen misschien updates uitvoert. Toegevoegd na 2 minuten: Zet misschien eens alle graphics op LOW in BF4 en kijk eens of dat scheelt.

De oorzaak van framedrops zijn meestal zware dingen die plotseling komen dit kan bijvoorbeeld een granaat (in uw geval) zijn. Daardoor moet de videokaart meer laten zien. Om het te verbeteren is een nieuwe videokaart handig. Ik raad de nvidea gtx 980 4 Gb aan voor optimale game plezier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100