De Aldi heeft vanaf zaterdag een NAS in de aanbieding. Weet iemand daar iets meer over dan op de website staat?

http://aldi.nl/OFFER_NL_SA/OFFER_46/OFF07.SHTML
Wat voor processor, hoe snel, wordt ntfs ondersteund, zit er een ander merk achter (Medion bv) etc.

NB (Network-attached storage)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

volgens mij is het geen medion. Heb even wat verder zitten zoeken en vond de servicewebsite, www.unisupport.net ga even naar browse products en daar staat ook de manual. Volgens mij een prima basis apparaat. Firmware is er ook beschikbaar Toegevoegd na 2 dagen: En hier de antwoordspecificatie! http://www.unisupport.net/download/50696/product_specifications.pdf Toegevoegd na 2 dagen: hardware specs dus....

Bronnen:
www.unisupport.net

hoi, ik repareer tv's ed, en als ik wel eens een medion kreeg voor reparatie, wat maar 2 keer overkomen is, dan kon ik er onderdelen van philips inzetten. Medion is naar mijn weten, helemaal geen slecht merk. wat betreft de aanbieding NAS, nee daar weet ik niks van, maar omdat je ook vraagt naar een ander merk achter medion, dan zeg ik philips en best een goed merk hoor.

Het is niet te zien wat voor merk het is. Maar merk wel op dat er geen schijven in zitten, dus die moet je er nog wel apart bijkopen..

Aldi heeft doorgaans goede aanbiedingen omdat ze de garantie regeling met de fabrikant afkopen door een goede regeling te treffen. Dit is echter geen Medion NAS. De NAS oplossing is niet duur. Je moet er zelf een of twee harde schijven bij kopen van maximaal 2 TB per stuk en NTFS wordt dan ondersteund. De snelheid van de schijven hangt dan af van welke harde schijf/ schijven je koopt. Er kan dan maximaal 4 TB in. Er worden geen specificaties gegeven en ook het merk is niet genoemd. Ik zou op deze aanbieding pas ingaan als je de doos ziet en de specificaties kunt inzien. Toegevoegd na 2 minuten: Een NAS zonder schijven voor 99 euro is op zich niet duur. De enige NAS die ik ken voor dat bedrag is de Xtreamer: http://www.xtreamer.net/etrayz/overview.aspx Ik kan me niet voorstellen dat het deze NAS is omdat ALDI doorgaans niet het uiterlijk veranderd. Ik geef de link erbij omdat je de aanbieding dan kunt vergelijken met een concurend apparaat waar wel veel informatie over te vinden is.

Goeie vraag, maar je moet je ook afvragen wat je voor de prijs mag verwachten. Zal heus geen Atom of Intel zijn, ook geen mega kloksnelheid. Waar ga je het voor gebruiken! Dat is DE vraag die je jezelf moet stellen. Let ook op de volgende zaken: Grootte van de Ram en vd Flash geheugen. 2x Usb, is er ook een Usb Host?? Kijk ook even naar de interface parallel, dus... gaan er echt SATA (II) schijven in? (ook belangrijk bij aanschaf van de HD) Kan deze NAS aan een andere Nas Systeem gekoppeld worden? Printerserver aanwezig? Energieverbruik? Software en updates??(Itunes ondersteuning) Hoe zit het met vervangende onderdelen, met name de Raid controller? Bij een defect aan de controller worden alle schijven ontoegankelijk. Er moet een vervangende controller van gelijk type voorhanden zijn! Bij RAID 1 gebruik: Is er 1 controller (disk mirror) of zijn er 2 controllers( Duplexing) aanwezig? Slot: Voor de specs is € 99,00 niet veel, maar met streamen wil je graag wat power. Hangt er maar net af voor wat je hem wil gebruiken en hoeveel machines tegelijkertijd gebruiken 4 laptops waarvan 1 mkv wegschrijft en de rest (3 HD) streamen...Tjah...dat gaat hier waarschijnlijk niet werken. Toegevoegd na 11 uur: Top van Michiel om de site van Unisite te vermelden, hiermee is bijna alles gezegd

http://www.unisupport.net/download/50696/50696_manual_nl.pdf

Gebruikte CPU is een bekende, namelijk: OXE 810DSE Op de eerder genoemde website staan ook specificaties en software.

Bronnen:
http://www.unisupport.net/download/50696/p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100