Hoe kan het dat mijn zelfgebouwde pc geen beeld geeft?

Hallo,
Ik heb zojuist een pc gebouwd, maar zonder succes. Alles doet het, ventilatoren draaien, led-lampjes staan aan, maar geen beeld!
De onderdelen die ik gebruik zijn:
Moederbord: MSI 970A-G46
CPU: AMD FX 6300
GPU: AMD Sapphire HD 7950 3gb with boost
HDD: Western Digital Blue 1Tb
RAM: 8gb (single-channel) GEIL Dragon Ram @1600Mhz

Hij geeft geen foutmeldingen d.m.v. piepjes, dus daar kan ik ook niet wijzer van worden. Volgensmij zijn alle kabeltjes gewoon goed aangesloten, maar daar zal ik dan wel geen gelijk in hebben....

Toegevoegd na 1 minuut:
en owja.. een 500 watt powersupply moet toch meer dan genoeg zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

tja daar kan niemand zo iets van zeggen mar als je echt helemaal geen piep hoort dan is er toch iets mis Je hoort ,als je tenminste een speakertje hebt tenminste 1 piep te horen die aan geeft dan je videokaart werkt. Heb je misschien een ingebouwde kaart probeer die eerst eens ? aan de ander kant het kan niet een groot probleem zijn want je ventilator gaat draaien dus je bios zou moeten werken gaat je ventilator op een gegeven moment ook vanzelf uit ? of blijft hij draaien net zolang jij niet op de aan uit knop drukt ? probeer eens je geheugen bankjes na te kijken 1 voor 1

Volgens de bijgaande site heeft dit moederbord geen onboard video, maar ik zie er wel een video uitgang op het bord. Gebruik je de juiste aansluiting? Staan alle jumpers en switches op de grafische kaart goed? Probeert hij niet een onboard video uit te schakelen die er niet is alvorens zelf te gaan werken? Staan alle bios instellingen goed? Is de grafische kaart niet defect? Toegevoegd na 2 minuten: Oh, en in het kader van stomme oorzaken (ik spreek uit ervaring): staat ook de monitor wel aan?

Bronnen:
https://pcpartpicker.com/part/msi-motherbo...

Je hebt je RAM stick in een random ingang gestopt, dit zal niet werken. Ik geloof dat jouw moederbord (ik heb dezelfde) geen single-channel RAM ondersteund. Ik heb er altijd al 2x4 GB gehad, weet dat niet zeker. Als dit moederbord WEL single channel RAM ondersteund, zal je hem in de meest linkse zwarte moeten stoppen. De kleuren van RAM sloten geven een "combinatie" aan. Zwart Blauw Zwart Blauw RAM 1 Ram 3 Ram 2 Ram 4 Toegevoegd na 44 seconden: Ik ben er vrij zeker van dat je dus slot 1 en 2 moet vullen, de 2 zwarte sloten met een gelijke RAM-stick (het liefst hetzelfde merk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100