hoe zet ik 'alles' over van HDD naar SSD?

met alles bedoel ik ook echt alles, natuurlijk windows, Games, Programma's, Muziek, Video's, ect.

(het is een msi ge70 notebook)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een programma zoals Paragon partitionmanager kan je HDD naar een SSD kopiëren. Je moet er wel op letten dat je SSD minstens even groot is als de HDD, qua schijfruimte of de gegevens die je wilt overschrijven. Dit kun je op twee manieren doen: je kunt je SSD in een USB-box steken en via USB de gegevens kopiëren, of je kunt je SSD in een dockingbox steken en zo de gegevens overdragen. Ik zou voor de USB-box gaan, want die kun je later voor je oude HDD gebruiken. Met Paragon of een soortgelijk programma kun je dan een 1:1 kopie maken. Ben je ermee klaar, open je de klep aan de onderkant van je laptop waar je HDD zit, schroeft deze eventueel los en haalt hem voorzichtig uit de laptop. Soms zit deze in een aparte houder, soms gewoon ingestoken in de laptop. De SSD zet je dan weer in de omgekeerde volgorde in je laptop. Start de laptop op en windows moet dan verschijnen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom u uw harde schijf zou willen klonen. De eerste is natuurlijk als backup. De tweede is als dataoverdracht, naar een nieuwe harde schijf of ssd. Vooral in het laatste geval is het klonen van een harde schijf noodzakelijk. Het is namelijk de enige manier waarop u een volledige Windows-installatie, inclusief alle programma’s, kunt overzetten naar uw nieuwe harde schijf (of ssd). Gebruik het progamma: Clonezilla. Voor uitleg zie bronvermelding.

Bronnen:
http://www.computeridee.nl/workshop/clonez...

Als je een Samsung koopt (EVO) zit daar de programmatuur bij. Als je de SSD via USB wilt clonen moet je wel de 'kit' kopen, daar zit ook het adapter-kabeltje bij. Je maakt dan een kopie van je disk op je nog externe SSD, en daarna HDD er uit SSD erin, klaar.(In een PC kun je 'm gewoon SATA aansluiten.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100