Beter een snellere CPU of een betere grafische kaart?

Op het moment ben ik op zoek naar een nieuwe laptop.
Ik wil hem onder andere gebruiken om te gamen, nu vraag ik me af of ik beter een i5 processor met bijvoorbeeld een NVIDIA GeForce GT 820(2gb) kan kopen, of een laptop met een i7 processor en bijvoorbeeld een NVIDIA GeForce 720M (2gb)

Het gaat me om het principe of ik beter een krachtigere CPU kan kopen of een betere videokaart.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het grootste gedeelte afhankelijk is van de videokaart, anders gaat hij stotteren. Maar in principe hangt dit samen met de CPU, want als die te slecht is dan gaat ie ook stotteren en kan de game uitvallen. Maar kijk dus voornamelijk naar de videokaart.

Ik zou voor de snellere grafische kaart gaan. Echter, de twee kaarten die je noemt zijn volgens reviews vrijwel identiek. Ik vind zelf de i5 ruim voldoende en games leunen zwaarder op de grafische kaart dan op de CPU. Tenzij je geld over hebt zou ik voor de i5 gaan; en met een aparte grafische kaart vanwege het gamen.

Beter een betere GPU. Beide opgegeven opties zijn te zwak. Je moet meer kijken naar het 2de nummer, dat wil je een 4 of 5 of nog hoger hebben. http://tweakers.net/categorie/496/laptops/producten/#filter:RY1BCsIwFETvMusIiamp-QcouHDVpbgI6UciwZakiFhydxMEXT3mMcNsmNPEaQgcJxCWFO4Z4ivHOa3Vuex_ZmF_qr2dEljcjcfwZpCSUrSl57N7gew_hgdo32KuwyHElVMGbdCd1o1PF0EXGKtMveiPum-Qsqsw1h5wLaV8AA

Een laptop is altijd een compromis, houdt daar rekening mee. Grafische kaart in een laptop is veelal wel een bottleneck, dus ik zou zeker een goede grafische kaart zoeken die erin zit. Zonder dit gaat het waarschijnlijk een tegenvaller worden. In verhouding schat ik de grafische kaart hier ook even wat hoger in dan de basis CPU.

Bij een laptop is die vraag moeilijk te beantwoorden. Beide componenten zijn namelijk niet te vergelijken met desktophardware. Van laptop-cpu's of apu's kan je zeggen dat ze qua prestaties 2 jaar achterlopen op desktop-exemplaren ondanks dezelfde architectuur en specs. Dit omdat ze slechter gekoeld kunnen worden en daardoor in vergelijking in feite veel minder snel draaien. Ook een laptop-gpu is vaak niet geschikt om te gamen. Wat de gpu betreft zet amd meestal de beste prestaties neer, ik zou daarom eens kijken naar een laptop met een gpu van amd. De huidige generatie Nvidia heeft alleen zin als je van plan bent gebruik te maken van g-sync en weet zelfs niet of er laptopschermen zijn die dat ondersteunen. Qua mogelijkheden en benamingen zitten de grootste verschillen echter in laptop-cpu's en apu's. Dus om toch een duidend antwoord op de vraag te geven: ik ben eerder geneigd om voor een hogere cpu te gaan (maar eerlijk is eerlijk: als het om een desktop-pc zou zijn zou mijn antwoord andersom zijn, nl de betere graka). Maar hoe dan ook, denk eraan: gamen op een laptop..........? Verwacht er niet teveel van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100