Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (5)

Vaak zijn samengestelde computers beter, maar dan moet je het ook wel kunnen samenstellen.

Als je zelf samenstelt kan je voor dezelfde prijs als de merkcomputer vaak betere prestaties krijgen, maar hangt ook een beetje vanaf wat je met de PC wilt doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
maar hangt ook een beetje vanaf wat je met de PC wilt doen. Geef eens een voorbeeld waarin een zelfbouw mindere/gelijke prestaties geeft voor dezelfde prijs. Bij welk gebruik is dat dan?
Merk computers zijn ook samengestelde computers. Het verschil is alleen wie er samenstelt. Ik prefereer altijd zelfsamengestelde PC's. Merkcomputers zoeken altijd een exact passende voeding, noemen alles een game-pc als er een losse videokaart in zit, en rekenen de hoofdprijs als het wel een goed gespecificeerde game-pc is.

Zelfbouw is veel goedkoper en je kan met veel meer dingen rekening houden.

Toegevoegd na 3 uur:
Een exact passende voeding is onhandig als je wat wil uitbreiden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Klopt helemaal, bij merkcomputers betaal je namelijk eigenlijk ook geld voor de specificaties.
Meestal zijn ze even goed, maar zelfbouw is goedkoper en je kan zelf alles aanpassen/ kiezen/ veranderen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Een goede zelfbouw-pc is soms duurder dan een merk-pc.

Want wat je zelf doet, doe je beter en een pc die je zelf in elkaar steekt (zou toch moeten) beter zijn dan een merk-pc. En dat kost dan ook wat meer. Voordelen zijn dan wel dat deze pc langer zal meegaan. Zo kan je bijvoorbeeld wat meer aandacht aan koeling en dergelijke besteden.

Bij een zelfbouw-pc stop je ook alleen in je pc wat je nodig hebt en niet die overbodige fratsen (zowel hardware als bloatware) die je bij een merk-pc krijgt.

And last but not least: bij een zelfbouw-pc bespaar je niet op aansluitingen en dergelijke die 'open' blijven, zodat upgraden later eenvoudiger is. Ook het feit dat je van alle aparte onderdelen zelf de handleiding in handen hebt maakt het eenvoudiger voor toekomstige upgrades.

Kortom: zelfbouw is zeker beter dan een merk-pc!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Je zou het kunnen vergelijken met, bijvoorbeeld, een fiets kopen.

Je kan alle onderdelen van die fiets los kopen en hem zelf volledig in elkaar zetten. Het vergt dan van jouw wat inspanning en inzicht om hem volledig klaar te krijgen, maar het zal uiteindelijk het goedkoopst zijn en perfect aansluiten bij wat je zocht.

Anderzijds kan je de winkel binnenstappen en een kant-en-klare fiets kopen. Eenvoudig en bruikbaar vanaf het moment dat je de winkel buiten stapt. Je hebt betaald voor de onderdelen + de tijd die de fabrikant er heeft ingestoken om de onderdelen bij elkaar te zoeken en in elkaar te steken + de naam van het merk. Maar het kan zijn dat het niet helemaal aansluit bij wat je nodig had.

En tenslotte zijn er nog de fietsen die gemaakt zijn in massaproductie. Goedkoop, direct bruikbaar, maar iets mindere kwaliteit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding