Waarom adviseert Ziggo alleen de kanalen 1, 6 en 11 voor de wifi-router. Er zijn toch veel meer kanalen?

Zie: https://www.ziggo.nl/#klantenservice/internet/gebruiken/optimaliseren-draadloos-internet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elk kanaal heeft een bepaalde overlap met andere kanalen naast hem, ideale kanalen zijn 1,6 en 11 omdat zij elkaar niet raken / overlappen qua frequentie. (Zie tekening bijgevoegd) Als iedereen om ons heen alleen deze 3 zouden gebruiken dan hebben we minder storing op ons wifi. Als jij nu op kanaal 6 zit en je buren links op 4 en rechts op 7 dan storen jullie elkaar door de overlap van het kanaal wat jullie gebruiken. Zitten jullie op 1, 6 en 11 dan is er geen overlap meer en dus geen storing / last. En zoals bij andere reacties ook is vermeld hebben 1 en 11 inderdaad een overlap buiten de range die gezet is.

elk kanaal heeft een bepaalde frequentie. deze kanalen (freq.) geven in de praktijk de minste storing. bij de andere kanalen heb je meer kans op conflicten met bijv. magnetron,draadloze telefoon,babyfoons etc. Als je op deze andere kanalen geen storing ondervindt is het eigenlijk slimmer om een alternatief kanaal te kiezen omdat hier dus waarschijnlijk minder ziggo-gebruikers zitten.

Omdat daar het meeste verschil tussen zit, zodat je het minste last hebt van andere mensen die bijv. op kanaal 6 zitten. Want wanneer jij op kanaal 5 zit en een ander op kanaal 6, dan heb je nog steeds een beetje last van diegene met kanaal 6, omdat die frequenties dicht bij elkaar zitten. Het verschil tussen 1, 6 en 11 is namelijk het minste, oftewel je hebt minder last van anderen, behalve wanneer ze ook op dezelfde kanalen zitten.

Ik zou een app downloaden op je telefoon om de verschillende wifi signalen in jouw omgeving te analyseren en daarmee zoeken naar een aantal beste kanalen. Daarna zou ik met www.speedtest.net kijken welke van de beste kanalen de allerbeste is. Een goede app voor android is https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=nl. Je router verplaatsen kan ook veel invloed hebben. Suc6.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100