Betekent 4 threads dat je 4 processors hebt in je laptop?

Hier heb ik het zien staan:
http://ark.intel.com/nl/products/75459/Intel-Core-i5-4200U-Processor-3M-Cache-up-to-2_60-GHz

Weet jij het antwoord?

/2500

In de context van die webpagina betekent het dat je één processor hebt. Die ene processor heeft twee rekenkernen. Voor het OS is dat vrijwel hetzelfde als twee processoren, maar in werkelijkheid zijn het dus twee rekenkernen in dezelfde processor. Elke rekenkern is "multithreaded": elke rekenkern kan twee threads tegelijk uitvoeren. In totaal kan deze processor dus vier threads tegelijk uitvoeren.  

Eén enkele processor kan meerder threads draaien. In werkelijkheid niet tegelijkertijd, maar elke thread (een stukje onafhankelijk programma) krijgt een paar microseconden processortijd toegewezen, zodat het lijkt of er meerdere programma's tegelijkertijd draaien. Het antal threads binnen een programma kan best groot zijn.

Als je in je eigen link klikt op specificaties' staat daar het antwoord wat intel zelf geeft; Aantal threads Een (uitvoerings)thread is een softwareterm voor de geordende volgorde van instructies die kunnen worden doorgegeven via of worden verwerkt door één CPU-kern. Het gaat dus om 1 processor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100