Kan je videokaart in de loop van de tijd slechter/slomer worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan, door verkeerde drivers zoals hiervoor al genoemd, maar ook omdat de koelribben op de chip vd grafische kaart vol met stof zijn komen te zitten. Daardoor wordt de chip minder goed gekoeld en wordt hij warmer. Een te warme chip klokt zichzelf terug om te voorkomen dat hij verbrandt. Dan wordt je grafische kaart dus langzamer. Oplossing: stekker uit de computer. computer kast open maken. Monitor afkoppelen vd grafische kaart en de grafische kaart verwijderen. Nu met perslucht (b.v. uit een spuitbus) bij een open raam of buiten -als het niet regent- schoon blazen. Een stofzuiger kan ook, maar pas op dat je met de plastic zuigbuis niet te dicht bij de grafische kaart komt. Deze buis wordt namelijk elektrisch geladen en dat kan je grafische kaart slopen.

Ja, dit kan. Om dit te voorkomen/verbeteren moet je de driver regelmatig updaten om de prestaties te optimaliseren. Ikzelf doe dit met behulp van het programma ''Uniblue Powersuite Monitor''.

En vergeet ook niet dat nieuwe software ook steeds meer eist van je apparatuur. Zo kon ik met mijn vrij nieuwe videokaart call of duty ghost niet spelen; nieuwe videokaart en voeding nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100