Speelt de cooling een rol in hoge CPU en trage computer?

Hallo mijn computer is al enige tijd sloom, maar dit alleen in vlagen. Hiermee bedoel ik dat hij bijvoorbeeld 1.5 uur het prima doet maar waarna hij het half uur erna echt niet op te werken is doordat hij zo sloom gaat. Wanneer hij zo traag is is ook het CPU gebruik bijna altijd rond de 100%

Hier een foto van het moment dat de pc traag was en het cpu gebruik hoog. --> http://tinypic.com/r/j12e7p/5

Ik denk zelf dat dit kan komen door te veel stof in de computer ofzo. Of moet ik echt kijken naar in de computer zelf zoals welke programmas dat er draaien enzo?

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koeling speelt zeker een grote rol. Zeker in moderne cpu's waarbij ze het verschil kunnen maken om even in turbo-mode te gaan of niet. In tegenstelling tot vroeger is het vandaag de dag dus bijna altijd een goed idee om geen genoegen te nemen met de cpukoeler die standaard meegeleverd wordt. Sowieso is het gunstig voor de gezondheid van je pc om heb toch minstens elk jaar eens stofvrij te maken. Of het nu bij jou het probleem is betwijfel ik. Als je echt cpu-problemen hebt kan dat ook te wijten zijn aan een driver die niet zo netjes werkt o.i.d. Uiteraard heeft het 'uitmesten' van de softwareverzameling op je pc zeker ook zin. Al deze software blijft vaak op de achtergrond namelijk z'n eigen ding doen. En van zodra dit ergens wachttijden veroorzaakt bij de harddisk (meestal de bottleneck in een klassiek systeem) ervaar je dat als een trager systeem. Kijk ook eens na wat er precies allemaal met je pc actief wordt (msconfig: tabblad opstarten). Vaak zal je namelijk software op je pc hebben staan die je wel nodig hebt, maar waarvan het niet nodig is dat deze al bij het opstarten actief worden en vanaf het begin je pc gaan vertragen. Vink hier dus alles wat je niet nodig hebt uit, maar wees voorzichtig! Als je niet weet wat je doet en je vinkt hier een proces uit dat je antimalwaretool nodig heeft beland je natuurlijk van de regen in de drop!

Het antwoord is beide, maak je computer een keer stof vrij (of laten doen) en defragmenteer je schijven, zodat alles weer op rolletjes kan lopen. Zorg er tevens voor dat je computer in een goed geventileerde ruimte staat. en zet niet al te veel dingen tegelijk open, dat gebruikt meer van je rekenkracht en dan word je chipset warmer etc. Succes ermee, Yuri

Bronnen:
http://www.studentaanhuis.nl/landingspagin...

Beide reactie zijn goed en waar! Kijk vooral wat er allemaal tegelijk door je pc gedaan moet worden. Als jezelf een hoop klussen tegelijk moet doen wordt jezelf ook trager. En vooral het advies om tenminste 1 keer per jaar de pc van binnen een schoon te maken is verstandig. Zet bij schoonmaak wel de 230 volt spanning er af. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100