Kan het kwaad als je je internet modem uitzet wanneer je van huis gaat?

Je kunt natuurlijk de computer uit zetten, maar ook het modem. Kan het kwaad wanneer je dat laatste doet en wat zijn de mogelijke gevolgen?

Toegevoegd na 9 uur:
Beste mensen, dank voor jullie reacties. Ik vraag het, omdat het inschakelen ervan, zojuist weer gedaan, het probleem geeft dat het netwerk niet wordt gevonden, ik de netwerknaam moet opgeven en wachtwoorden. Met natuurlijk diverse malen de melding dat het wachtwoord niet zou kloppen etc. etc. Kortom, de nodige rompslomp. Ik heb weinig kaas gegeten van computers en techniek, dus mogelijk doe ik iets verkeerd. Wanneer ik het modem uitschakel, betekent dat ook dat er niet meer getelefoneerd kan worden ( - ). En geen games op de telefoons van de kids..... ( + ). Handige tips, trucs en begrijpelijke aanwijzingen zijn altijd welkom! Bedankt voor jullie begrip en jullie aandacht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan helemaal geen kwaad en is zelfs verstandig, want dan bespaar je stroom. Het kan alleen een beetje onhandig zijn. Als je je modem weer aanzet, dan komt hij gewoon weer online en kun je weer internetten.

Het enige gevolg is, dat jou modem waarschijnlijk een ander IP-adres krijgt als je het weer aanzet. Dat is helemaal niet erg.... Je modem uit zetten als je langere tijd van huis gaat is verstandig. De ijsberen zullen je dankbaar zijn.

Het kan geen kwaad. Alleen als je hem weer aandoet moet je denk ik even wachten tot hij weer helemaal is opgestart. Bij mij thuis moet je dan altijd even wachten tot de verbinding er weer is maar misschien hoeft je bij jou daar niet op te wachten dat weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100