Wie heeft er ervaring met het upgraden van Windows 8 op een oude computer?

Ik wil graag mijn Acer computer die Windows 7 Home Premium bevat upgraden naar Windows 8. Ik vraag me alleen af of dat wel goed is vanwege dat mijn computer al ongeveer vier jaar oud is. De geheugencapaciteit van mijn computer bedraagt 142 GB.

Weet jij het antwoord?

/2500

De geheugen capaciteit die je beschrijft is van je Harde schijf en is redelijk. Het is niet onvoldoende. Belangrijker is hoeveel werkgeheugen je hebt. Minimaal 2 gigabyte is wel aan te raden, liever 4 gb en er is geen beperking meer om ver te stappen. Check het bij je pc

Dat ligt eraan. Je kunt gewoon downloaden, dan krijg je een upgrade assistent die je helpt bij het upgraden. De eerste stap bij de upgrade assistent is om te kijken of je pc het aankan, zoja dan gaat hij door en kun je kiezen om te bestellen.

Ik heb deze upgrade uitgevoerd op een vista laptop. Het ging goed en de laptop is nu een stuk bruikbaarder geworden. Ik liep wel tegen het volgende aan: omdat het om een upgrade ging werd vista eerst in een back up file weggeschreven. Daarna was nog heel wat schijfruimte nodig om windows 8 te installeren. Ik moest dus eerst heel veel schijfruimte vrij maken. Alle programma's de-installeren, alle persoonlijke bestanden wissen, en zelfs windows files heb ik hiervoor moeten wissen. Windows 8 kijkt voor de installatie wel of het op het systeem gebruikt kan worden, maar kijkt daarbij onvoldoende of er genoeg vrije schijfruimte is. (pas tijdens de installatie krijg je de mededeling dat je schijfruimte vrij moet maken)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100