Wat kan de oorzaak zijn van het spontaan opstarten van een laptop?

 
Een vriendin heeft een laptop (Acer; met Windows 7 Home Premium) van bijna 3 jaar oud. Tot voor kort werkte hij prima. Maar sinds kort start hij spontaan op.

Na het netjes uitschakelen van Windows gaat de laptop uit, zoals het hoort. Vroeger bleef hij dan uit tot je op de aanknop drukte. Nu start hij spontaan op. Soms direct, soms pas na meer dan een uur.

Het maakt niet uit of de laptop open of dicht is. Het maakt ook niet uit of hij wel of niet aan de netspanning hangt.

De aanknop lijkt, voor zover te zien, niet te hangen of lam te zijn.

Er is geen enkel apparaat of kabel aan de laptop verbonden, behalve eventueel de stroomkabel.

In het BIOS staat alles wat met "wake on LAN" en dergelijke te maken heeft, uit. Sowieso zijn de BIOS-instellingen sinds de aankoop nooit veranderd.

Wat kan de oorzaak zijn van het spontane starten, en wat kunnen we eraan doen?
 

Toegevoegd na 2 minuten:
 
Ook op een plek waar geen wifi-signaal aanwezig is, start de laptop spontaan. Hij wordt dus niet door een wifi-signaal geactiveerd.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

het kan ook gewoon ouderdom zijn. anders weet ik het niet. misschien een virus dat meegekomen is met een bestandje dat is gedownload van internet? Ga dan even na wat je het laatst gedownload hebt en check dat even met je virus scanner (als je die niet hebt zou ik die maar snel even downloaden, als je dat niet wilt, je kunt bestanden ook online scannen op virussen. Gewoon even googlen 'online virus scanner' gr

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100