Ik heb een nogal grote videokaart (27x9x3) en hij past niet in mijn moederbord qua ruimte. Hoe kun je zien als je een nieuwe koopt dat hij past?

Ik heb laatst een nieuwe videokaart gekocht, namelijk de AMD HD 6950 met de afmetingen 27 cm lang, 9 cm hoog en 3 cm dik en past in mijn huidig moederbord niet qua ruimte.

Nu wil ik dus een nieuw moederbord kopen voor ongeveer 150 à 200 euro, maar ik moet wel zeker weten dat die videokaart erin past. Kan iemand mij uitleggen hoe je het kan zien of hij erin past?

Het zou ook heel handig zijn als jullie nog tips konden geven of er een aan mij voor kunnen schotelen, want ik heb helaas niet zo veel verstand van moederborden qua wat goed is en wat niet.. :(

Dankjulliewel,

Jordy

Toegevoegd na 1 uur:
De aansluiting past wel, maar hij past er niet in omdat hij andere aansluitingen dan overlapt en dan kunnen die kabels er niet in. Hij is iets langer en breder dan mijn oude videokaart. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal zou dat zo moeten passen, maar het gebeurt wel vaker dat een kaart iets dikker uitvalt of net even niet goed in het slot valt. Het mooiste was als je gewoon vrijblijvend kon passen maar met veel zaken is meten wel weten. Gewoon opmeten, de maten onthouden/opschrijven en dan kijken en vergelijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100