Kan ik de Conceptronic switch: 8 port Gigabit switch gebruiken als extra router/wifi versterker?

Ik ben dus op zoek naar iets waardoor mijn WiFi versterkt wordt op de zolder. Onze router staat nu op de onderste verdieping waardoor ik op de zolder geen goede WiFi heb voor de playstation 3, mobiele apparatuur en computers. Kan ik de Conceptronic switch: 8 port Gigabit switch dus gebruiken als router / wifi versterker hiervoor?
En waar zou ik die dan moeten plaatsen? Op de middelste verdieping of op de zolder?

Het gaat om deze router: http://www.centralpoint.nl/netwerk-switches/conceptronic/conceptronic-cgiga8a-8-port-gigabit-switch-art-c07-103-num-306956/

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de switch op de middelste verdieping zetten. In de omschrijving staat unmanaged en dat is geen goed teken. Als je een link naar de gebruikershandleiding kunt geven, dan kan gekeken worden of de switch als wifi versterker (mis)bruikt kan worden. In het slechte geval verzwakt/drukt hij het signaal van de router weg. De switch aan zetten en je weet of je een nieuw wifi zender erbij hebt of dat het signaal versterkt is. Een wifi versterker aanschaffen is de gemakkelijkste oplossing, maar niet de goedkoopste. Voor 30 euro heb je een versterker.

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/986354/...

Router nooit op de onderste verdieping plaatsen. Een draadloos signaal verspreid zich naar 'opzij en naar beneden' maar nauwelijks naar boven. De switch zal dus alleen helpen als je deze ook op zolder plaatst. Maar als je de switch toch al tot op zolder moet halen is het misschien interessanter ineens alles met de kabel aan te sluiten. Gaat toch lekker sneller ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100