hoe bouw je een intern harde schijf uit een computer om naar een externe harde schijf?

ik heb een ouwe laptop en daar wil ik de harde schijf uit halen en ombouwen naar een extern harde schijf nu heb ik even gekeken op een ander forum en daar zag ik dat je een box nodig heb maar wat voor een box en zijn er ook nog andere manieren om je harde schijf om te bouwen naar een externe harde schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik gebruik een usb convertorkabel

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/986091?...

Je kan in de computerwinkel een externe behuizing kopen waar je de hardeschijf inbouwt. Let wel even op het type aansluiting: Sata of IDE en de groote van de schijf (2.5" of 3.5"). Een andere, meer tijdelijke, oplossing is een usd/sata/ide controler waarbij de hardeschijf gewoon los op je bureau ligt. Dit is echter meer geschikt om "even" een harde schijf uit een ander systeem te testen.

Bronnen:
http://www.mycom.nl/Productgroep/Harde-Sch...

dat usb kabeltje gaat waarschijnlijk niet werken hardeschijven hebben meestal nog een extra stroomvoorziening nodig maar je kan voor weinig geld een behuizingkje kopen waar die inpast en dan ziet die er hetzelfde uit als een externe behuizing http://tweakers.net/pricewatch/249392/konig-hdd-behuizing-25-inch-sata-usb-20.html#tab:info daar heb je iets aan mvg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100