Zijn Laptops van 2012 beter dan uit 2010?

Zijn de huidige laptops beter dan de laptops uit 2010? Dan doel ik vooral op snelheid en helderheid van de schermen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar kan je een vrij simpel antwoord op geven: ja, natuurlijk. De techniek schrijdt voort en langzaam wordt alles beter. Of je het verschil ook duidelijk gaat merken, ik denk het niet, het verschil is subtiel. Er zijn de laatste twee jaar geen megasprongen genomen qua techniek, dus het is meer de vraag: waar heb je de laptop voor nodig en wat wil je eraan uitgeven.

Jazeker. Er zijn weer nieuwe processoren op de markt en steeds meer laptops hebben een SSD en USB 3.0. Voor laptops met sterk verbeterde schermen moet je even wachten totdat ze uitgevoerd worden met (am)oled-schermen.

Ik geef bovenstaande spreker ongelijk. Voor alle "normale" toepassingen zijn laptops van 2010 net zo goed als die van 2012. Wil je echter meedoen met de laatste software-update is het een stapje verder! De vraag blijft.....ziet die brief die je in 2001 schreef er nu slechter uit? (als je hem sowieso nog kan openen)

Voor de meeste simpele toepassingen zoals gebruik van office, internet en email programma`s kun je met een laptop van 2010 net zo goed uit de voeten als met een nieuwe laptop. Wel is het natuurlijk zo dat de meeste mensen in een gehaaste omgeving leven waar alles snel moet gaan, en als je graag snel je laptop opgestart ziet hebben moet je een SSD ipv HDD in je laptop hebben, dit heeft mijn inziens alleen voordeel bij het opstarten van windows dat dat 3 keer sneller gaat, niet voor het normale gebruik. Door steeds nieuwere technieken die het in staat stelt om nog betere processors te maken krijg je ook een snellere computer of laptop wat er voor zorgt dat de toepassingen razendsnel uitgevoerd worden, ook willen mensen wel eens een spel spelen, en dit gaat dan meestal niet meer zo vloeiend met een pc/laptop van 2010, de fabrikanten doen dit bewust want die willen hun jaarlijkse omzet halen, dit is met alles Het heeft bijvoorbeeld geen zin om in een laptop met intel celeron processor een ssd erin te plaatsen om dat hier de processor ver onder de maat is en het zal dan ook nooit een snelle laptop worden, tegenwoordig moet er al minimaal een quadcore processor in zitten zoals een intel core i5 of beter i7 Dus kort gezegd als je tijd genoeg hebt en een snelle laptop niet belangrijk vind, en ook evt lang wilt moeten wachten alvorens de laptop doet wat het moet doen kan je met een laptop van 2010 prima ui te voeten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100