Wat is een goede pc/notebook/netbook/ultrabook voor een grafisch ontwerper?

Ik ben op zoek naar een goede computer, laptop/notebook, netbook of ultrabook voor grafisch design. Hier wil ik vooral programma's op gebruiken zoals Adobe Photoshop, Illustrator en overige foto- en videobewerkingssoftware. Mijn vraag is: Wat zijn goede voorbeelden of waar moet je qua specificaties op letten?

Alvast Bedankt.
Ferron Alen

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik hoor al dat een notebook voor grafisch ontwerp niet handig zou zijn maar ik voor een Desktop moet gaan. Ideeën welk merk? Apple iMac?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sowieso altijd voor een desktop gaan. Maar dan ook zonder twijfel. \ Betere performance Upgradebaar Zelf de keuze voor een goed en vooral groot scherm Dan zo'n goed mogelijke CPU dus iets als een i7, 8GB RAM en dan kijken of de programma's die je gebruikt iets hebben aan hardware/GPU acceleration. Zo ja dan kijken of ze misschien alleen met CUDA werken en daar dan je videokaart keuze op aan passen. Een GTX 660 zou dan mooi zijn. Verder is een SSD voor de bestanden die je bewerkt en een grote vlotte HDD nooit weg.

Wat is het budget? Verder heeft OS-X inderdaad goede tools voor grafische ontwerp-doeleinden. Maar het nadeel is dan wel dat je wat meer betaalt. Verder kun je kwa specificaties een Mac niet erg uitgebreid uitrusten. Ga je voor een PC, dan is het budget iets dat je je moet afvragen. Zeg je dat je gewoon boven de 1000 Euro kan gaan, dan kun je gaan voor een i7, 16 Gb Ram een wat duurder moederbord met een Firewire aansluiting (als je dat gebruikt), Thunderbolt (nu nog niet echt belangrijk, maar in de toekomst kun je ervan profiteren). Als videokaart kies je een 650Ti. Iets snellers heeft niet zoveel zin bij video/foto bewerken. AMD heeft geen goed alternatief kwa videokaart, wat vooral door Abobe Premier komt, dat Nvidiakaarten beter ondersteunt dan AMD kaarten. Voor overige toepassingen ontlopen ze elkaar niet echt. Maar kwa prijs scheelt het ook niet, dus gewoon voor een Nvidia-kaart gaan. De aanwezigheid van een SSD is ook iets waar je van kan profiteren. Video- en fotoprogramma's zijn zwaar en starten dus traag op. Wanneer ze geïnstalleerd staan op een SSD kun je dus profiteren van een snellere opstarttijd. Naast een SSD wil je ook een normale harde schijf. Kwa grootte moet je zelf kijken wat je nodig denkt te hebben. Wil je het een beetje serieus aanpakken, dan moet je op dit moment kijken naar schijven van Seagate (de Barracuda 7200.14), die als enige grote schijven biedt die een beetje snel zijn voor een betaalbare prijs. De meeste ruimte voor je geld krijg je bij de 2 TB-varianten op het moment. Je kan ervoor kiezen om er twee te nemen. Gewoon omdat je de ruimte wil hebben, of omdat je er een als backupschijf wil gebruiken. Aangezien je je PC flink aan het werk zet, moet je kijken voor een kast die redelijk stil is, en in ieder geval goed koelt. Daar zijn verschillende opties voor, en daarvoor kun je kijken op sites als Hardware.info. Ga voor een Full-Tower formaat, omdat een editting PC achteraf nog wel eens extra componenten vereist, en je daar dus de ruimte voor wil hebben en het makkelijk wil inbouwen en je ruimte wil houden voor de koeling, wat lastiger is in een kast die meer volgebouwd is. Toetsenbord en muis maakt niet zoveel uit. Dat is voor je eigen voorkeur. Hoewel ik niet te veel zo besparen op de invoerapperatuur als je er veel achter zit. Maar je hoeft hier zeker niet de hoofdprijs voor uit te geven. Ik ga verder in een reactie op deze post wegens het limiet voor het aantal tekens hier..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100