is 100 Mbps voor Internetsnelheid snel?? zo niet wat dan wel?? voor een laptop

ik ga een laptop kopen maar ik weet niet wat dat is er het stond precies zo: internetsnelheid: 100 Mbps
maar wat is dat nou precies? en is dat wel goed??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je laptop bepaalt je internetsnelheid niet. Als je een abonnement van 20 Mbit hebt, dan is dat het maximum. Waarschijnlijk gaat het hier om de snelheid van je ethernetadapter. 100Mbit is een veel voorkomende snelheid, maar wel oud. Moderne ethernetadapters gaan tot 1000 Mbit.

Dat hangt er vanaf. Hangt je laptop rechtstreeks aan het internet of wil je het alleen gebruiken om te internetten? Dan is dat voldoende want de kans is al klein (doch niet onbestaande) dat je internetverbinding sneller is. Wil je echter ook andere dingen over het netwerk gaan doen (backuppen, streamen, nas aanspreken, kopiëren naar andere computers etc...) hangt het vooral van je netwerk af: als dit een gigabitnetwerk is zal de netwerkkaart van je laptop met 100 Mbps de bottleneck zijn en zo'n 10 keer trager dan de rest van het netwerk. Hou er wel rekening mee dat dit gaat om netwerk via de kabel. De draadloze netwerkverbinding van de laptop zal (in praktijk althans) waarschijnlijk veel trager zijn.

De snelheid van je netwerkkaart (het apparaat dat 100 Mbps snel is en waar je dus je netwerkkabel inplugt) is 100 Mbps. Dit is dus 100 Mbps/8=12,5 MB per seconden. Tegenwoordig zijn netwerkkaarten uitgerust met 100 Mbps of 1000 Mbps (1 Gbps). De enige manier waarop je hiervan gebruik gaat maken is als je internetverbinding 100 Mbps is( De meeste ADSL verbindingen zijn maar maximaal 20 Mbps en dat haal je vaak in de praktijk niet). Een andere manier om er nog wel gebruik van te maken is als je thuis zelf een bekabeld netwerk aanlegt en bestanden gaat uitwisselen, maar goed dat gebeurd zelden. Als je draadloos internet hebt dan maak je maar maximaal gebruik van 54 Mbps. Met andere woorden: JA, 100 Mbps is veel meer dan je nodig hebt als je je netwerkkaart alleen maar gaat gebruiken om op te internetten ipv onderling thuis netwerkbestanden uit te wisselen.

30 mbps is al heel veel! 100 mbps is gewoon super goed!

Bronnen:
speedtest.net

Het maximale snelheid van Ziggo is 120 Mbps, dat is heel snel. Als je Ethernet adapter snelheid is 100 Mbps, dan zal je waarschijnlijk rondom 50 Mbps kunnen bereiken. Maar dan moet je internet abonnement snel genoeg zijn. Nieuwere Ethernet adapters kunnen 1000 Mbps ondersteunen, dan zij kunnen rondom 500 Mbps bereiken (theoretisch, er zijn geen dergelijke internet abonnementen voor consumenten).

Bronnen:
https://www.ziggo.nl/#producten/alles-in-1/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100