Wanneer je pc ineens uit gaat en niet meer aan wil, wat kan er inwendig dan kapot zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Echt alles wat in je kast zit. Elk onderdeel dat kortsluiting veroorzaakt zorgt ervoor dat je PC niet aangaat.

Je voeding! Maar het zou ook nog softwarematig kunnen zijn. Haal de stekker er eens uit, tijdje wachten, en stop dan de stekker weer in. Met een beetje mazzel slaat je PC dan weer aan, zo niet; nieuwe voeding plaatsen (PC's kunnen eigenlijk "niet echt uit").

Het kan inderdaad van alles zijn maar meest waarscijnlijk is de voeding. Software kan wel maar dan zou het in de bios omgeving moeten zijn. Meestal willen dan wel venitilatoren gaan draaien of krijg je een ander teken van leven. Ik begrijp dat je pc helemaal geen sjoege meer geeft dus meest waarschijnlijk is voeding. De voeding is vrij eenvoudig te verwijderen en je kunt er mee naar bijvoorbeeld Mycom waar zij ter plekke de voeding aan een tester kunnen hangen of ie daadwerkelijk stuk is. Nieuwe kun je dan onmiddelijk kopen en kost ongeveer 40,- euro. Let wel op het wattage..... als je sinds de aanschaf veel onderdelen hebt toegevoegd (hardware) dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een zwaardere voeding te kopen. Waarschijnlijk heb je nu een 350 watt voeding, en dan zou je het best nu bijvoorbeeld 400 of 450 watt kopen. Succes

Voeding, aan/uitschakelaar, processor en moederbord. Als de eerste twee zijn dan is het te vervangen. De laatste twee in theorie ook, maar dat is niet praktisch. Let op misschien branden er nog lampjes en/of piept er wat. Als dat gebeurt, dan kan er heel wat meer aan de hand zijn. Hij is dat wel aan, maar start niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100