Welk soort batterij bevat een iPhone /iPad? 1tje die je straffeloos ook halfweg aan de oplader kan zetten of 1tje die je altijd leeg moet laten lopen?

Ik heb weleens gehoord dat een batterij eerder leegloopt als je het niet eerst helemaal opmaakt voordat je het weer gaat opladen. Vandaar mijn vraag over het soort batterij in de iPhone / iPad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de iPhone zit een Li-ion (Lithium-ion) batterij en die heeft geen last van "geheugenverlies". Dit in tegenstelling tot NiCd (Nikkel-Cadmium) batterijen. Toegevoegd na 28 seconden: Die laatste moet je helemaal laten leeglopen en dan opladen.

Voor iedere batterij geldt dat als je hem vaak/lang oplaad, terwijl de batterij niet (bijna) helemaal leeg was, dat de batterij het dan steeds minder lang volhoudt zonder opladen. Dat is ook zo bij een batterij van een iPhone/iPad. P.S. Ik weet niet wat voor soort batterij er in een iPhone/iPad zit, ik weet wel dat het een Samsung-batterij is. Lekker ironisch, nadat ze Samsung voor een miljard hebben aangeklaagd..! :P

Alleen NiCd accu's hadden een klein beetje "geheugeneffect", tegenwoordig gebruikt men Li-ion batterijen, die hebben daar geen last van. Ze gaan wel in de loop der tijd in capaciteit terug, onafhankelijk van het aantal keren laden. Een Li-ion batterij gaat trouwens wel kapot als hij geheel ontladen wordt, maar dat kan in de telefoon niet gebeuren omdat de telefoon uitschakelt voordat de accu echt leeg is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100