Kan mijn router niet configureren. Wat nu?

Wil mijn router configureren (of eventueel resetten naar fabrieksinstellingen), maar kan met geen mogelijkheid de pagina "192.168.0.1" openen, dit is het adres voor de routerconfiguratie. Heb het al op 3 verschillende pc's geprobeerd maar het wil nergens lukken. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon de stekker (voeding) eruit halen en een tijdje wachten. Als dat niet helpt: met een paperclip het hele zaakje resetten, moet ergens een gaatje zitten met "reset" erop. Daar paperclip indoen en drukken.

Je computer is via netwerkkabel aan je router correct verbonden? Heb je netwerktoegang volgens je computer, of zegt hij dat deze helemaal niet verbonden is? Kan je ook eens vermelden om welke router het gaat?

Dat komt omdat die PC's nu in een andere IP-range werken dan je router. Dan kun je hem niet bereiken. Geef één van je PC's tijdelijk even een vast Ip-adres IP: 192.168.0.1 NM: 255.255.255.0 GW: 192.168.0.1 Dan kun je erbij. Hoe dat moet, dat vaste IP-adres: Toegevoegd na 1 minuut: Nee, dat is niet goed. Dat is het enige IP-adres dat je even niet moet gebruiken. Moet zijn: 192.168.0.2 Sorry.

Bronnen:
http://www.snelrennen.nl/ip/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100