Als je een update installeert, wordt het oude programma dan automatisch verwijdert of blijft het nog wel op de harde schijf?

alleen is het niet meer actief maar het neemt wel de ruimte in op de schijf

Weet jij het antwoord?

/2500

Het blijft op de harde schijf, maar als je de oude verwijderd gaat de nieuwe ook weg!

Het is helemaal anders, een update is een klein stukje data dat een verandering aanbrengt aan het oude programma zodat deze vernieuwt wordt. Als je een dakraam op je huis bouwt gooi je je oude huis ook niet weg.

Een goed geschreven update laat geen sporen achter, doch gaat dit niet altijd op. Ligt aan de wijze hoe de update is opgebouwd en wordt doorgevoerd. Sommige updates brengen alleen maar een kleine wijziging in het geheel. Andere updates verwijderen eerst het gehele programma waarna de nieuwe geinstalleerd wordt. En weer anderen geven alleen maar een extra toevoeging aan het geheel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw virusdefinities of aan malwarebytes (anti malware programma ), deze werken alleen maar bij. Hier wordt verder niets aan het programma zelf gedaan. Microsoftupdates, tja een verhaal apart. Sommige vervangen oude updates, andere daarentegen vullen alleen maar aan. Maar als je een update wilt doen van bijvoorbeeld convert X to Dvd, dan wordt het gehele programma verwijdert en wordt daarna de nieuwe geinstalleerd. Een goed geschreven update ruimt wel zijn restbestanden op maar daar en tegen ook vele niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100