Kun je op en ebookreader ook PDF files lezen?

Ik krijg regelmatig behoorlijk grote PDF files en catalogi die ik moet doorkijken en lezen. Kun je die overzetten op ebook reader? Welk merk ebookreader is de beste en liefst goedkoopste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een Kindle van Amazon en daarop kun je pdf-bestanden die voornamelijk teksten bevatten prima op lezen. Grafische elementen zijn niet echt geschikt voor weergave op e-readers. In dat geval kun je veel beter een tablet gebruiken. Op mijn iPad is het perfect pdf's lezen én is het ook nog mogelijk om highlights en notitie aan te brengen dmv de app iAnnotate PDF. Ideaal om bijvoorbeeld vergaderstukken of revisie-documenten mee door te nemen.

De "kobi - Touch edition" is de beste prijs/kwaliteit verhouding, aldus de consumentenbond. Deze leest ook pdf's. De zilveren versie is te koop voor €95 bij de mediamarkt in Zwolle en €99 bij alle andere mediamarkten en 96,15 bij wehkamp inclusief verzending (aldus tweakers.net)

PDF-bestanden worden ondersteund op een groot aantal e-book readers, waaronder: Mobipocket, iRex iLiad, iRex DR1000, Sony Reader, Bookeen Cybook, Foxit eSlick, Amazon Kindle (2, 3, Internationaal & DX) , Barnes & Noble Nook, [20] de iPad, PocketBook Reader BeBook Neo en de Kobo eReader. Ook kunnen pdf-bestanden gelezen worden op de iPod Touch met de gratis Stanza app. Op iPad, zijn er ook veel lezers, zoals Stanza, iBook, FlipReader, enz. Op Android Replico Reader en EzPDF Reader concurreren op features en bieden de gebruiker een geweldige leeservaring. Welke het goedkoopst is kun je vrijsnel met google vinden. Selecteer eerst een aantal readers die voor jou goed zijn en ga dan googlen op prijs

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...

Ik heb zowel een BeBook als een Kindle en mijn ervaring met het lezen van PDF'en is dat het op de BeBook moeizaam gaat en op de Kindle redelijk. Ik weet niet of de grootte nog een grote rol speelt anders dan het vertragend werkt. Als het catalogi betreft en er staan (veel) plaatjes in vind ik dat Ereaders daar niet geschikt voor zijn (ziet er niet uit, zwart-wit etc...). Dan kun je beter een tablet nemen.

Bronnen:
http://mybebook.com/
http://www.amazon.com/Kindle-eReader-eBook...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100