Hoe kan het dat een USB-stick het op de ene pc niet doet en een andere wel (zie extra uitleg)?

Ik heb een 8GB USB stick die ik heel lang op mijn werk elke dag heb gebruikt. Opeens deed hij het niet meer op mijn werk PC, en wordt hij niet meer herkend.
Maar op een andere pc is er geen enkel probleem.

Hoe kan dit, of is dit op te lossen?
Formateren heb ik al gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk zijn de drivers op een of andere manier beschadigd geraakt van de USB-stick. Ik heb dat vaak met een aantal USB-cardreaders. Dan ga je naar apparaatbeheer en dan verwijder je de drivers. Dan doe je de USB-stick opnieuw in de PC.

Ik heb onder XP wel eens gehad dat een USB stick een bepaalde drive-letter wilde hebben die nu bezet was door een netwerk-disk. In schijfbeheer / disk management zou je eens kunnen kijken of de USB stick daar wel tussenstaat, maar geen drive letter toegewezen krijgt. Toegevoegd na 1 dag: Op http://www.youtube.com/watch?v=wBUwKruc6lc staat een filmpje met uitleg hoe je de drivers van de USB controllers (dus niet van de stick) kunt verwijderen, en na opnieuw opstarten zouden die drivers weer opnieuw geinstalleerd moeten worden. Het klinkt een beetje als een paardenmiddel, maar misschien werkt het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100