hoe 2 schermen aansluiten op een pc met 2 videokaarten?

ik heb een pc met daarin een ATI radeon 9550 en de normale VGA die op het moederbord vast zit. ik heb geprobeert elk scherm op een aan te sluiten maar dat werkt niet. er werkt dan maar een scherm. ik heb gekeken bij schermresolutie en daar kan hij hem wel gewoon vinden. probeer ik ze te koppelen als een groot scherm dan wordt er gezegd dat dit iet kan. weet iemand wat?

Toegevoegd na 1 minuut:
ik heb trouwens windows 7.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer: rechterkuisknop op bureaublad - aan voorkeur aanpassen - (links onderin) beeldscherm - aan projector koppelen - en daar op uitbreiden klikken. Ik heb een engelse versie van Windows dus de namen kunnen iets afwijken, sorry daarvoor!

sluit beide schermen op je 9550 aan, vervolgens zie je tijdens het opstarten op beide schermen hetzelfde. in windows, bij je scherm instellingen (waar je je resolutie ook veranderd) kun je dan "extended desktop"/"uitgebreid bureaublad" inschakelen.

Als je met 2 verschillende videokaarten gaat werken zijn de mogelijkheden beperkt. Ik gebruik zelf ook de onboard gpu en losse gpu icm win 7. En heb eigenlijk maar 1 optie beschikbaar daarvoor. Als ik rechtsklik op het ATI (AMD) icoontje in de tray kan ik enkel "extend desktop" kiezen. Wat eigenlijk gewoon een stuk extra bureaublad achtergrond oplevert wat dan beschikbaar is via dat 2e scherm. Als je meer opties wilt moet je beide schermen op 1 kaart aansluiten. Hieronder zie je hoe het screenshot eruit ziet en hoe het systeem dus zo'n beetje beide schermen ziet (die zwarte balk rechts is gewoon ruimte dat niet bestaat). 2e Plaatje laat zien hoe het er in de scherm manager van win zelf uit ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100