Back-up apparaat waarmee ik simpel en meteen een back-up van mijn bestand(en) kan maken. Wat is een goede?

Ik ben schrijver(in wording hoop ik:)) en heb daarom een ''goed'' back-up apparaat nodig. Ik moet een apparaat hebben waarmee ik METEEN een back-up kan maken.
(VOORBEELD: Ik heb hoofdstuk 25 van mijn verhaal gewijzigd en die moet dus meteen ook op de externe schijf gewijzigd worden. dus niet dat ie na 3 uur wel effe een back-up maakt, daar heb ik niks aan;))
Ik moet zelf op een knop(hard of softwarematig) kunnen drukken en hij maakt een back up van de bestanden die op de C schijf inmiddels zijn veranderd en of aangepast) Ik weet dat ze bestaan maar...

Toegevoegd na 32 minuten:
Beste mensen,

Vast bedankt voor de tips! Ik snap het belang van ''back-ups buitenshuis'' ook daar zorg ik voor, echter ik wil ook een externe-schijf waar ik bv makkelijk bij kan. Niet dak steeds moet inloggen, downloaden etc etc. Ik wil dus sowieso ook zo,n soort apparaat zoals boven beschreven:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is meer nodig dan alleen maar een backup. Als je je backup bij je origineel houdt en je huis vliegt in de fik ben je alsnog alles kwijt. Wat kun je doen: 1) Een backup branden op CD en bij bekenden of in brandvrije kluis leggen. 2) Via Gmail een concept mail opslaan met je document als bijlage. 3) Google komt dezer dagen met een gratis opslag (Google Drive) van 1GB. Kun je daar je document opslaan. Er zijn nu al andere aanbieders zoals Dropbox.

RAID-1 http://nl.wikipedia.org/wiki/Redundant_Array_of_Independent_Disks Dit is simpelweg een mirror van je reguliere schijf. Mocht die reguliere schijf crashen, dan gaat je systeem verder met de mirror-schijf. Maar goed, dit maakt een mirror van je *hele* schijf dus. Als 't je nou alleen om je schrijfsels gaat is een USB-stick natuurlijk goedkoper. Als je al je schrijfsels in 1 map bewaart is 't een kwestie van die map backuppen.

In jouw geval zou ik kiezen voor gesynchroniseerde cloud-opslag. Je kunt bijvoorbeeld een Dropbox of Skydrive account aanmaken en de bijbehorende software downloaden. Je kunt dan kiezen welke mappen gesynchroniseerd moeten worden. Cloud-opslag heeft als voordeel dat wanneer je huis afbrandt, je gegevens nog steeds veilig zijn. Een externe harde schijf gaat verloren.

Een usb-stick is wel het goedkoopste en makkelijk. Je kan ook voor een online-back-up kiezen maar dat kost geld. Voorbeeld: http://www.kpn.com/zakelijk/ict-diensten/opslag-en-backup/backup-online.htm Of een zip disk kan ook.

Misschien via ntbackup ? Staat op elke pc Geef je in bij start ==>uitvoeren daarna gewoon verwijzen waarheen de backup moet

Specifiek voor uw toepassing bestaat er een zeer adequaat gratis programma welke om het even welke wijziging onmiddellijk opslaat op een gekozen bestemming. Afhankelijk van de grootte van uw file kan u dit op een USB-stick doen of op een externe HD. Die kosten tegenwoordig niet zo duur meer. Zie volledige beschrijving in bijlage. Ik gebruik dit nu al geruime tijd en telkens ik een file aangepast heb, en zodra ik bewaren drukte, schiet mij HD in gang en bewaard hij die aanpassing vol automatisch. Indien uw HD groot genoeg is kan u daar een volledige full back-up op kwijt van uw PC. Elke aanpassing in bv. IE favorieten gaat meeteen naar de back-up. Zeer handig en geruststellend.

Bronnen:
http://www.clickx.be/downloads/122273/yadi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100