Nokia BH-604 aansluiten op PC?

Ik heb sinds kort een Nokia BH-604 bluetooth headset. Maar mijn pc ondersteund geen bluetooth vanuit zichzelf, ik heb dan een Conceptronic Bluetooth Nano USB adapter 2.0 gekocht, deze heeft een software op m'n pc geïnstalleerd. Maar die software vindt mijn headset niet, is er iets speciaals dat ik moet doen?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja je moet iets heel speciaals doen, dat is een proces dat "Pairing" heet. Net als mensen dat doen. Waarschijnlijk staat dat ook in het boekje van je Nokia, máár! Je pc moet op dat moment "open staan" om die Pairing te voltooien. Simpel gezegd, ongeacht wat voor pc je gebruikt, moet je je pc duidelijk maken dat ie "inkomende verbindingen" toestaat. En afhankelijk van welke computer je gebruikt, zijn de mogelijkheden legio. Wanneer ik mijn tuinpad oploop, gaat mijn pc bijvoorbeeld al aan en als ik buiten het bereik kom van (in mijn geval WiFi) mijn pc, sluit hij keurig af, omdat mijn telefoon en pc elkaar een handje hebben geschud. Op alle 2 moet je zowel je PC als je headset "kennis laten maken" met elkaar. OF je pc accepteert geen binnenkomende signalen (wat maar goed is ook, maar kun je instellen dat hij voor "meestal" 30 seconden) dat wel even doet en dan vinden ze elkaar. Standaard pincode om te "Pairen" is meestal 0000 of 1234. Succes!

Is er een CD bijgeleverd voor de Bluetooth adapter? Zoja, installeer hiermee het stuurprogramma om deze werkend te krijgen! Anders even kijken in de instructies die bijgeleverd zijn. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100