Trekt mijn voeding een quad core q6600 2.8, 4gb en nu in plaats van een HD2600 een HD4850?

Het is een Corsair 400W. Heeft helaas geen 6 pin connector, dus daar moet ik even, als jullie antwoorden bevestigend zijn, een molex -> 6 pin adapter voor kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kwa wattage moet het te doen zijn. Maar natuurlijk moet het wattage ook goed verdeelt zijn over de verschillende lijnen. Als een te groot deel van het vermogen van die voeding "gereserveerd" is op de 5V lijn bv dan heb je al snel toch een te zwakke voeding. Kijk eens op de stikker daar wil je iets terugvinden dat in de buurt zit van 75% vh vermogen op de 12V lijn(en). Je kunt natuurlijk iig eens berekenen wat het verbruik zal zijn met de genoemde hardware. En of je een beetje redelijke overhead hebt. http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Je moet het Wattage van je onderdelen opzoeken, optellen en afronden naar boven voor de voeding. Volgens deze site http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4850-and--4870-crossfirex-performance/3 is je videokaart onder volledige belasting 269Watt. En volgens http://www.behardware.com/articles/651-2/intel-core-2-quad-q6600.html is je processor iets meer dan 100Watt. Dan heb je nog je moederbord, een eventuele geluidskaart, koeler, geheugen en eigenlijk alles wat je in je pc hebt. Even opzoeken en optellen en naar boven afronden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100