kan ik de harde schijf van mijn laptop in een desktop aansluiten? (zie omschrijving)

Ik ga binnenkort een desktop aanschaffen en wil daarom mijn interne harde schijf van mijn laptop (Acer 7730) eruit halen en verplaatsen naar mijn desktop, zou dit mogelijk zijn. ik heb gehoord dat die te klein is, maar weet niet of het waar is.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn nogal wat acers met het nummer 7730 dus ik kan het niet specifiek opzoeken. Hoe dan ook uitgaande van een sata interface tussen HD en laptop moet dat verder geen probleem zijn. Het komt echter wel eens voor dat er een "vreemd" stekkertje/adaptertje zit geplugd op zo'n laptop HD waardoor het kan lijken of die niet is voorzien van een standaard interface. Maar dat is ook meer iets van voor de sata interface (waar ik wel vanuit ga bij een 7xxx serie laptop van acer). Als het er zo uit ziet moet het iig gewoon kunnen.

Jij kunt gewoon je harde schijf van je laptop in je desktop pc gebruiken geen enkel probleem SATA=SATA. Lang leve de standaarden! en over dat te klein zijn? Ik denk dat zij het hebben over mini sata maar dat is hier niet van toepassing.

Notebook schijven zijn over het algemeen 2.5" tegenover 3,5" in een desktop. Hiervoor zijn echter wel beugeltjes ( brackets) te krijgen om hen toch in een 3,5"bay in te bouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100