kan ik mijn computer helemaal resetten, zodat alles eraf is?

Ik heb een asus laptop, maar ik wil mijn laptop weer is helemaal resetten (zodat ie met de fabrieksstand komt zegmaar) weet alleen niet hoe dat moet, iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een aantal laptops bieden tijdens het starten middels een sneltoets een optie om naar je herstelpartitie te gaan. Of er is aangeboden dat je zelf herstelschijven hebt aangemaakt de eerste keer. Of je hebt er herstelschijven bijgekregen. Is geen van drieën het geval, dan kan (/moet) je alsnog herstel-schijven bij de fabrikant bestellen. Besef je wel dat ALLE gegevens (foto's, instellingen, documenten, etc. etc. etc.) dan ook echt verdwijnen!! Bijna altijd wil men terug naar de fabriekstoestand, omdat Windows traag is geworden. (En in andere gevallen omdat men het systeem niet meer vertrouwd en/of omdat er malware op staat.) Om Windows redelijk snel te houden: 1. Zorg voor voldoende intern geheugen. 2. Zorg dat er geen overbodige services en achtergrondprogramma's draaien (services.exe en msconfig.exe bekijken). 3. Installeer niet de nieuwste versies van softwarepakketten, maar juist oude versies. En kies altijd voor aangepaste setup: en installeer alleen die onderdelen waarvan je WEET dat je het gaat gebruiken. Mis je alsnog iets, dan kan je dat achteraf eenvoudig alsnog weer toevoegen (via software in het configuratiescherm). Het heeft niet langdurig zin om terug te gaan naar de fabriekstoestand, als je gedrag/voorkeuren niet veranderen. Het heeft geen zin om terug te gaan naar de fabriekstoestand, als je te weinig intern geheugen hebt. Gaat het om malware: dan moet je nog eens goed bij jezelf te rade gaan hoe die erop is gekomen. Wellicht had je geen goede firewall en/of alleen een uitgeklede virusscanner (zoals AVG free), of had je automatic updates niet aan staan. Wil je een snel systeem, kies dan Xubuntu. Alleen kan je dan geen Windows-programma's installeren (tenzij je een emulator hebt zoals bijv. Wine (ook al betekent dat Wine Is Not an Emulator; het is het eigenlijk wel)). Maar als dat je plan is... Dan heeft 't niet veel zin Xubuntu te nemen. Wine onder Linux (zoals Xubuntu) zal trager zijn dan gewoon rechtstreeks Windows draaien. Als het je er bijvoorbeeld om gaat dat iets niet werkt, dan is het doorgaans beter om DIE vraag op GV te stellen dan alles opnieuw te installeren.

Ja , hier is momenteel software voor op de markt . Even googlen en je vindt er wel een paar .

Je kan hem formatteren(zie handleiding) dan wordt alles gereset en wordt t alsof je hem voor het eerst opstart. Je kan hem niet helemaal leeg maken, anders kan je er een nieuwe besturingssysteem op zetten.

hoi dandoenwemee, In de dosprompt: (start > uitvoeren) typ je: format C: /u maar pas op!!!! je bent ALLES kwijt het is definitief weg! veel laptops hebben een verborgen partitie op de harde schijf, daarin staat de fabrieknieuwe situatie. zie instructieboekje, of raadpleeg de fabrikanten site, hoe je daar moet komen. probeer eens F12, maar niets is zeker. als er geen hidden partitie is, dan moet je zorgen voor een legale windows, want jouw oorspronkelijke legale windows is door het formatteren verloren gegaan. met legaal bedoel ik, een serienummer dat werkt. veel suc6 groeten, Dré

Heb je er cd,s of een dvd (s) bij gekregen of eventueel zelf gemaakt ?? Bij Asus heb je de mogelijkheid om als het er niet bij zit zelf een herstel dvd (s ) te maken als deze nieuw is. Ben je deze kwijt of heb je het niet gemaakt, dan is er nog de mogelijkheid om bij het opstarten aan te geven om de laptop te herstellen naar fabriekswaarden. Dit is niet bij elke laptop het geval, dus kijk goed wat er staat. Je kan deze optie vinden door de f12 ingedrukt te houden bij het booten

Je moet gewoon naar de pc winkel gaan en vragen of je het kan resetten

Asus laptop heeft een herstel dvd, die de hele zaak terugzet op fabrieksstand. Je hebt geen Windows disk gekregen, je moet dus niet zomaar W gaan verwijderen (zoals sommigen indirect suggeren). Je moet alleen wel een externe dvd player hebben/lenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100