hoe kan ik mijn ntfs harde schijf gebruiken op mijn mac zonder opnieuw te formatteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ntfs kun je op Mac alleen lezen. Maar er zijn ook speciale programma's voor. Zoals Tuxera NTFS. Werkt Perfect !!! http://www.tuxera.com/products/tuxera-ntfs-for-mac/ Veel succes :D Toegevoegd na 2 minuten: met Tuxera NTFS kun je ook op NTFS schrijven daar is het programma voor natuurlijk ;D

Zorgen dat je upgrade naar OSX 10.3 of hoger http://en.wikipedia.org/wiki/NTFS#Mac_OS_X Toegevoegd na 58 seconden: Let wel read only, dus eerst even kopieren voordat je aan kan passen. Toegevoegd na 1 minuut: Als dat niet voldoet geeft deze site allerlei andere mogelijkheden: http://appletips.nl/windows-ntfs-lezen-en-schrijven-onder-mac-os-x/ Toegevoegd na 2 minuten: Allereerst download de laatste nieuwe versie van MacFuse en installeer deze. http://code.google.com/p/macfuse/ MacFuse maakt het mogelijk om file-systeem drivers te maken zonder dat deze aan de kernel hoeven te worden toegevoegd. Het is dus een userside framework waarin je allerlei exotische bestandsstructuren kunt toevoegen.

Het lezen is geen probleem, dat gaat vanzelf. Schrijven zal ik je moeten afraden omdat het uiterst waarschijnlijk is dat je problemen krijgt met de integriteit van je NTFS op den duur.

Ik weet niet precies wat een ntfs harde schijf is, maar volgens mij moet je een USB stick vinden/kopen die niet geformatteerd hoeft te worden en de bestanden zo via windows op je mac zetten. Is het bestand kleiner dan 25 mb?, dan kan je het ook als bestand als bijlage via Gmail naar jezelf versturen.

Bronnen:
Computerkennis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100