Waarom zijn apple computers duurder dan anderen?

Neem bijvoorbeeld de mac mini, die heeft een intel core i5 processor en 2gb ram werkgeheugen etc.. en kost 599, terwijl je vaak toch voor ongeveer die bedrag een computer kunt vinden(bij winkels waar ik heb gekeken) met een i7 processor en 4gb werkgeheugen, trouwens is het "Besturingsysteem" van apple beperkt in veel dingen(en voor windows zijn veel meer apps om hier maar een te noemen) dus ik snap niet waarom een apple pc altijd duurder is dan een gewone terwijl gewone zelfs soms nog betere onderdelen en dingen bevat. iemand enig idee waarom dat is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Apple maakt kwalitatief hoogwaardiger produkten dan de gemiddelde dozenschuiver die windows pc's maakt. De ontwikkeling van Apple systemen kost daarom wat meer tijd en daarmee meer geld, en bovendien worden er relatief weinig van verkocht. Dat maakt de verkoopprijs hoger: de ontwikkelkosten moeten tenslotte betaald worden. Gezien de winstcijfers van Apple zouden er best een paar eurootjes af kunnen, daar niet van, maar blijkbaar zijn veel mensen toch bereid de prijs te betalen.

Er zit een hele andere OS in, en heeft veel extra's en dat allebei vinden veel mensen heel fijn.

apple heeft geen concurrentie, er zijn geen andere mac's

Daar zullen verschillende redenen voor zijn: * Geen concurrentie op MAC * Apple heeft over het algemeen fans. Mensen die bewust kiezen voor Apple en er ook voor willen betalen. * De apps van Apple worden allemaal gecontroleerd. Dit is ook om te voorkomen dat er virussen komen. Deze dienst al ook geld kosten, en halen ze deels uit de verkoop. * Maar ook zal er minder massaproductie zijn. * de productie vindt dacht ik altijd plaats in Amerika dus hoeven ze niet te concurreren met merken als Toshiba ed. (die in goedkopere landen als China worden gemaakt)

Apple wordt gekocht door mensen die zo nodig wat anders willen als een "gewone" pc met Linux (OS X is een aangepaste versie van Linux). Mensen die zo nodig wat anders willen hebben als andere mensen kun je gemakkelijker wijs maken dat dit "andere" ook zoveel beter is. Als je iemand kunt wijsmaken dat dit "andere" ook beter is, dan is hij/zij ook bereid er meer voor te betalen. Kassa! Oh ja, nu is het wachten op de mensen die mij zullen gaan vertellen dat Apple ook "echt beter" is.

Appel is vanzelf een iets duurder bedrijf dan bijvoorbeeld HP computers. Dit komt omdat Appel zyn eigen programma'software en hardware en eigen Disgen (uiterlijk, weet ffnie meer hoe je da woord schryft ) ontwikkeld. De computers zyn eigen veel beter tenopzichte van windows. Apple is veel gebruiksvriendelijker, en je kan de computer zelf zo moeilijk maken als jewilt. Hij is makkelijk te bedienen maar er zyn ook heel veel specifieke Optie's en progamma's voor op je iMac/Mac's, je betaald natuurlijk een beetje voor het Logo/Merk "Apple". Toegevoegd na 1 minuut: PS de inhoud van de computers/laptops/tablets zyn natuurlijk ook allemaal steeds kleiner ontiwikkeld en goed.

Bronnen:
Www.apple.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100