Hoe kan ik mijn usb-stick van 64 gb formatteren als fat32?

Ik heb soortgelijke vragen ook al eens eerder hier gelezen, maar helaas werkt het progje "swissknife" niet onder windows 7 ivm compatibiliteitsproblemen. de usb heb ik nodig voor mijn autoradio die helaas alleen maar fat32 ondersteunt. Standaard is die geformatteerd als xfat, maar ook dat formaat ondersteunt mijn autoradio niet. Ook het commando "format / FS: FAT32 X:" (x even als voorbeeld waar mijn usb-stick inzit) werkt ook niet. Pas bij 100 procent geeft die dan aan dat het formaat te groot is voor fat32.

Iemand nog een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het punt is dat fat32 nu eenmaal niet groter dan 32 GB kan. Je zou er dus voor kunnen kiezen om 2 partities van 32 GB te maken zodat je toch de volledige capaciteit kunt benutten.

Voor een vriend heb ik dat probleem opgelost door de USB-Stick te formatteren onder Ubuntu Linux. Van linux kun je een probeerversie downloaden en branden op een dvd. Deze kun je dan als probeerversie opstarten zonder dat iets aan de harde schijf veranderd wordt.

Fat32 kan wel degelijk groter dan 32TB, zie wiki. Het is Windows dat eea begrenst omdat ze NTFS willen bevorderen. Je kunt het met een ander OS formatteren, maar ook met een tool die onder Windows draait: FAT32 Format.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/FAT32
https://www.howtogeek.com/316977/how-to-fo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100