hoe heet zo'n apparaat om op je overheadprojector te leggen?

vroeger op school haddenwij zo'n apparaat dat kon je op de computer aansluiten en dan legde je dat ding op de overheadprojector en dan schijnt dat op de muur of wand of scherm, het is dus geen beamer he.

Weet jij het antwoord?

/2500

De overhead projector zelf brengt de afbeeldingen op de muur. Op de overhead projector werd een zogenaamde sheet gelegd waar de afbeeldingen of tekst op staat.

Ik ken deze dingen alleen onder de naam 'digitale sheets'. Of er ook andere namen voor geweest zijn durf ik niet te zeggen. Ze zijn ook maar zeer kort in gebruik geweest. De digitale revolutie was zo snel, dat er snel betaalbare digitale projectoren waren en de meest van deze digitale sheets meteen weer verdwenen.

Je kunt zoiets ook zelf maken. Een zogenaamde DIY beamer. Dan neem je dus een oude 15" als het ff kan lcd monitor. Die demonteer je en haalt het lcd paneel eruit en legt deze in een frame met koeling op de overhead projector. Dat frame met koeling is nog het lastigste om te maken. Heb zo'n half afgemaakt ding op zolder staan. Dat ding werkt gewoon alleen is groot en lomp + de koeling heb ik nooit goed voor elkaar gekregen/aandacht aan besteed. De lichtsterkte is ook een stuk minder dan van een reguliere beamer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100